Ultima actualizare: azi, 21:38

Locale

Minor prins la volan pe strada Botizului! A condus după ce bunicul său s-a simțit rău

Un adolescent, în vârstă de 17 ani, din Satu Mare a fost trimis în judecată, în această săptămână, pentru că a condus un autoturism fără a deține permis de conducere. Incidentul a avut loc la începutul acestui an atunci când minorul, în vârstă de 16 ani la momentul faptei, a preluat volanul autoturismului de la bunicul său care se simțea rău.

Potrivit rechizitoriului întocmit de Parchetul de pe lângă Judecătoria Satu Mare, bunicul său a oprit mașina la o benzinărie de pe strada Botizului din municipiu, unde a început să se simtă rău. După alimentare, bunicul a coborât de la volan și a urcat adolescentul, care a condus autoturismul câteva sute de metri, până când a fost oprit de un echipaj de poliție.

În timpul controlului, organele de poliție au solicitat documentele conducătorului auto și ale mașinii. Minorul, însă, nu a putut prezenta permisul de conducere, fiind verificat în baza de date INTERID, unde s-a constatat că nu deținea permis pentru nicio categorie de vehicule. Tânărul a recunoscut fapta, explicând că a încercat doar să conducă mașina într-o parcare din apropiere.

Martorii din autoturism, inclusiv bunicul și concubina acestuia, au confirmat că minorului i s-a permis să conducă după ce bunicul său s-a simțit rău. Tânărul a menționat că regretă comiterea faptei și că a învățat să conducă în curtea locuinței bunicului său, fără a urma cursurile unei școli de șoferi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.