Ultima actualizare: ieri, 21:38

Locale

Cum poate aduce beneficii un birou reglabil?

Te-ai gândit vreodată cât de important este conceptul de „ergonomie”? Nu trebuie să subestimăm importanța acesteia, mai ales dacă avem în vedere orele numeroase pe care le petrecem în fața calculatorului. Din acest punct de vedere, un birou reglabil nu este doar o inovație de design, ci și un instrument care ajută la îmbunătățirea sănătății și a productivității la locul de muncă. Care sunt beneficiile și cum pot fi obținute cu ajutorul unui birou reglabil vei descoperi mai jos.

Prevenirea problemelor de sănătate prin ajustarea continuă a posturii 

Unul dintre principalele motive pentru care biroul reglabil poate fi extrem de benefic este reprezentat de capacitatea acestuia de a ajuta la ajustarea posturii pe tot parcursul zilei. Statul prelungit într-o singură poziție – în picioare sau așezat, nu contează, poate duce la o serie de probleme de sănătate precum dureri de spate, tensiune musculară, probleme circulatorii. Cu ajutorul unor birouri reglabile moderne, poziția de lucru poate fi schimbată rapid, iar această flexibilitate le va permite mușchilor să se relaxeze și să evite încordarea excesivă.

Productivitate crescută prin îmbunătățirea concentrării și eficienței

Nivelul de energie sau capacitatea de concentrare pot fi direct influențate de poziția de lucru pe care o ai. Statul prelungit în aceeași poziție poate duce la scăderea nivelului de energie, ba chiar la o stare de letargie, însă un birou reglabil va permite menținerea unui flux de energie constant pe parcursul zilei, prin simpla modificare a poziției. Atunci când simți că nivelul de energie scade, poți ridica biroul și poți continua să lucrezi în picioare, iar această mișcare va stimula circulația sângelui și va ajuta la creșterea aportului de oxigen către creier, fiind îmbunătățite concentrarea și eficiența în muncă.

Multitasking eficient prin adaptarea mediului de lucru la activități diferite

Dacă mediul de lucru în care îți desfășori activitatea este variat, este evident că nici sarcinile nu se desfășoară în același mod: pentru a scrie poate fi mai confortabil când stai jos, o conversație sau un brainstorming pot fi mai dinamice în picioare. Un birou reglabil va permite ajustarea rapidă a înălțimii, iar astfel mediul de lucru va putea fi adaptat la diferite tipuri de activități. În acest fel, multitasking-ul va fi mai eficient, pentru că fiecare sarcină poate fi abordată în poziția potrivită.

Pe lângă aceste aspecte, trebuie subliniat faptul că un astfel de birou încurajează mișcarea și este astfel promovat un stil de viață mai activ, este menținut confortul optim pe tot parcursul zilei și pot fi facilitate chiar și interacțiunile între colegi, prin posibilitatea de a crea un spațiu de lucru comun cu o mai mare ușurință.

Sursă de imagine: Andrey Popov – stock.adobe.com