Ultima actualizare: azi, 21:38

Locale

Doi agenți de poliție din Satu Mare, exemple DGA: Au refuzat mită de 8 ori!

Doi agenți de poliție din Satu Mare, ambii în vârstă de 22 de ani și proaspăt absolvenți ai Școlii de Agenți de Poliție “Vasile Lascăr” Câmpina, au fost dați exemplu de către Direcția Generală Anticorupție (DGA) pentru curajul și integritatea lor. Tinerii polițiști au sesizat de opt ori la DGA încercări de dare de mită din partea unor conducători auto, punând în prim-plan valorile etice și profesionale în lupta împotriva corupției.

Cazul celor doi agenți din Satu Mare reflectă un fenomen pozitiv la nivel național, unde numărul angajaților MAI care denunță fapte de corupție este în creștere. În primele opt luni ale acestui an, 140 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne au raportat la DGA fapte de corupție, o medie de o sesizare la aproape două zile. Această cifră reprezintă o creștere de peste 26% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Majoritatea denunțurilor au venit din partea polițiștilor din cadrul Poliției Române, urmați de angajații Direcției Generale Permise de Conducere și Înmatriculări, Poliției de Frontieră și Jandarmeriei Române. Tinerii agenți din Satu Mare se alătură unui val de angajați MAI cu vârste cuprinse între 20 și 45 de ani și vechime de la 1 la 18 ani, care refuză mita și iau atitudine împotriva corupției.

De asemenea, aproape jumătate dintre sesizările angajaților MAI, aproximativ 64 la număr, sunt susținute de înregistrări realizate cu body-cam-urile din dotare, un indicator în creștere cu 65% față de anul anterior. Utilizarea acestor echipamente a crescut substanțial numărul denunțurilor și a contribuit la prinderea în flagrant a celor care încearcă să corupă angajații MAI.

FOTO: caracter ilustrativ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.