Ultima actualizare: azi, 16:05

Locale

Începe programul ,,Rabla pentru tractoare”: Fermierii își pot cumpăra utilaje agricole noi

Programul pentru achiziționarea unui tractor nou va fi disponibil în curând pentru fermieri odată cu lansarea schemei de ajutor de stat „Sprijin în vederea achiziționării de tractoare și mașini agricole autopropulsate”. Bugetul alocat acestui program este de 500 de milioane de lei.

Sprijinul reprezintă 65% din valoarea de achiziție a tractorului și/sau mașinii agricole autopropulsate noi, inclusiv accesoriile agricole aferente. În cazul tinerilor fermieri, sprijinul este de 80% din valoarea de achiziție a tractorului și/sau mașinii agricole autopropulsate noi, inclusiv accesoriile agricole aferente.

Ajutorul de stat va fi acordat solicitantului sub rezerva predării spre casare a unui autovehicul uzat și achitării contribuției proprii.

Se consideră cheltuieli eligibile cele realizate cu achiziția de:

  • tractoare;
  • mașini agricole autopropulsate;
  • accesoriile agricole aferente, care pot fi finanțate doar sub condiția achiziționării unui tractor sau a unei mașini agricole autopropulsate.

,,Fermierul care are atestat de producători, deci nu discutăm de forme de organizare juridică, va casa un vehicul uzat sau un tractor mai vechi și va primi un voucher. Se va duce la dealer, își va achiziționa un tractor și un utilaj aferent tractorului respectiv, până la valoarea maximă de 55.000 euro. Dealerul va depune la Administrația Fondului pentru Mediu decontul”, a declarat deputatul Magyar Lóránd, vicepreședintele Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaților.

2 comentarii

  1. 🤔🤔🤔 Răspunde

    Dar rabla pentru politicieni pe când ??????? 🤔😮 Aș avea niște sugestii la nominalizare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.