Ultima actualizare: azi, 21:38

Locale

A vrut să vândă două iPhone-uri, dar ”cumpărătorii” s-au sucit. Au furat telefoanele pentru că au rămas fără benzină

”Afacere” în parcare. Un sătmărean a vrut să vândă două telefoane marca iPhone, dar ”cumpărătorii” s-au sucit. Indivizii au furat cele două telefoane pentru că au pierdut prea multă benzină până la locul întâlnirii.

Concret, potrivit informațiilor PortalSM, un bărbat, ajutat de un alt individ, a furat două telefoane mobile marca iPhone 14 Pro și iPhone 13 Pro, proprietatea persoanei vătămate, la intrarea în parcarea din incinta complexului AquaStar Satu Mare, cauzând persoanei vătămate un prejudiciu în cuantum de 10.000 lei, recuperat ulterior în integralitate.

Cu ocazia audierii persoanei vătămate, aceasta a detaliat modalitatea săvârșirii faptei. Ea a spus că în ziua anterioară a fost sunată de o persoană de sex masculin care și-a exprimat intenția de a cumpăra două telefoane. Aceasta s-a deplasat la punctul de întâlnire stabilit, unde i-a prezentat cumpărătorului cele două telefoane Iphone 14 PRO și 13 PRO, dar în urma unor discuții, individul nu i-a mai cumpărat telefoanele și a plecat, fiind însoțit în mașină de o altă persoană.

Doar că, în aceeași zi, în jurul orei 23.40, persoana vătămată a fost resunată de către potențialul cumpărător care i-a spus că dorește să cumpere cele două telefoane mobile iPhone 14 PRO și 13 PRO. Aceștia urmau să se întâlnească în parcarea complexului Aquastar din Satu Mare. Persoana vătămată a ajuns la locul stabilit, unde deja era parcată o mașină de culoare neagră pe podul de la intrare în parcarea Aquastarului, iar persoana vătămată a parcat în lateralul acelei mașini, cu fața spre parcare. Persoana vătămată nu a mai coborât din mașină și a înmnânat cele două telefoane cumpărătorului, care stătea și el în mașină. După ce a luat cele două telefoane, individul i-a zis șoferului să pornească rapid mașina, cei doi plecând cu viteză de la fața locului, fără să plătească telefoanele. Persoana vătămată s-a pus și ea în mișcare încercând să recupereze bunurile, dar nu a mai putut să îi ajungă din urmă.

Din probele administrate a reieșit că unul dintre indivizi, aflat la volanul autoturismului, i-a spus celuilalt că au pierdut mult combustibil până au ajuns la locul întâlnirii și că trebuie să fure telefoanele mobile, determinându-l astfel pe ”tovarășul” său să săvârșească infracțiunea de furt calificat. În momentul în care a primit cele două telefoane de la persoana vătămată, individul i-a spus să pornească autoturismul și să plece cu telefoanele, ceea ce s-a și întâmplat.

În ziua următoare, telefoanele furate au fost identificate, iar cei doi indivizi le-au predat, fiind ulterior restituite persoanei vătămate. Cei doi au fost trimiși în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat, respectiv pentru săvârșirea infracțiunii de instigare la furt calificat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.