Ultima actualizare: azi, 20:25

Locale

FOTO. Gest lăudabil la Auchan Satu Mare! A fost instalat un defibrilator în hypermarket

Auchan Satu Mare a făcut un gest lăudabil prin instalarea unui defibrilator automat la zona de informații a magazinului.

Acest echipament esențial poate salva vieți în cazuri de urgență cardiacă, oferind un prim ajutor rapid până la sosirea echipajelor medicale.

Inițiativa poziționează Auchan printre puținele, dacă nu chiar singurul magazin din oraș care a implementat o astfel de măsură de siguranță pentru clienți și angajați.

11 comentarii

  1. UnSatmarean Răspunde

    Bravo pt initiativa. Extrem de laudabila treaba. Iar ca si un banc sec, putin umor, l-au instalat in caz doamne fereste sa nu faca vreunul “ATAC” de la preturile mici.

  2. Vasy Răspunde

    Aparat da… insa oare este cine sa stie sa il foloseasca?

    • cârcotaș Răspunde

      @Vasy, nu te lega de proiect că e șmecheria luyi Arahat. De un deceniu tot insistă cu astea să fie puse. Apoi că nimeni se ocupă cu educarea oamenilor ca măcar dintre angajați cineva să știe să le folosească că altfel stă acolo pe bani grei degeaba (asta dacă nu dispare) ehei, și asta-i drept. E ceva asemănător cum a fost cu mașinile de salvare care au ruginit ani buni în curtea spitalului că nu avem bani să angajăm șoferi pe ele și nici partea de carburant la ele nu este bugetată. Dar am investit în sistemul sanitar! Da, dar fără cap.

    • H&R Răspunde

      Din cate stiu ar trebui sa spuna instructiunile. Nu stiu daca depinde de model.

      • doctor Răspunde

        @H&R, aici nu e vorba de model. Gândește-te că padele se încarcă la o anumită tensiune. Asta nu e că ne jucăm cu lego sau altceva similar. Totuși la o adică e vorba de salvarea vieții unui om. Asta nu merge că pardon am greșit sau că nu am știut și l-am încărcat prea mult și l-am curentat prea tare pe cel în cauză și îmi pare rău. Trebuia demult făcute cursuri de instruire. La școli, în instituții, la angajații din societatea în cauză care acceptă ca aparatura să fie montată acolo etc. Aici în 99,99% dintre cazuri dacă e cazul să folosești aparatura nu ai timp să citești instrucțiunile ca la asamblarea mobilierului IKEA. Dacă nu se fac campanii de instruire pentru utilizare, montarea aparaturii este doar de imagine.

        • H&R Răspunde

          Asa este, de acord cu tine, dar eu m-am referit ca aparatul zice ce sa faci. In Ungaria cel putin asa am vazut.

        • doctor Răspunde

          @H&R, ideea ar fi că nu pre îi văd rostul dacă nu se arată la oameni în tot felul de campanii cum se folosește. Nu că faci de ochii lumii undeva o demonstrație ci multe. Și dacă se poate tot timpul repetat, exerciții adică. Crucea Roșie nu numai pentru strângerea de ajutoare pentru sinistrați este. Whatever. Îmi bat capul singur și degeaba. În accepțiunea mea dacă faci astfel de treburi atunci fă-o cum trebuie.

          • da da

            Te pune draq sa-l folosesti fara sa sti ce face si te mai alegi cu un dosar penal de omor din culpa.

          • doctor

            La fiecare unitate, la fiecare firmă mai răsărită și cu mai mulți angajați, la fiecare școală ar trebui organizate astfel de instruiri. Apoi la un moment la nevoie se prea poate că odată cineva va fi salvat de acel aparat. Poate. Dar măcar știi că ai încercat să pregătești oamenii ca să poată să folosească aparatul care mai și costă niște bani. Altfel doar am pus ceva acolo și ne uităm la ea ca vițelul la poartă. Și vorba ta, nimeni nu are curajul să se atingă de ea. Ideea e bună, implementarea lasă de dorit. Dar cineva a vândut niște defibrilatoare, nu????? 😲😉 În paranteză nici într-o unitate spitalicească nu vezi că toată lumea aleargă și folosește aparatul. Are niște motive temeinice. Apoi acum să expui aparatul costisitor în spațiul public la îndemâna practic a oricui și ca să ce????????

  3. Sâcă Răspunde

    Iar te dai in stambă *Farmacist -ule de pe timpul covid-ului , puncte, puncte….etc etc .. Ai vrut instruire inainte de aduce aparatul. dacă nu s-a făcut deja .. Fii sigur că se vor instrui din personalul din zonă , iar in caz fortuit , prin mijloace necesare se anunță urgent personalul corespunzător Nu te mai calific pentru că nu meriți

    • 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 Răspunde

      Te rog semnează-te STS-ist sau redacție asta ca să știe toată lumea cu cine are de-a face. Nu te dezveți odată. Din cazua slugirlor oarbe ca și tine a ajuns țara unde a ajuns. Instruire nu s-a făcut. Poate au prezentat pe scurt aparatul la angajați dar asta e zero pătrat. Că angajații ăia azi sunt, mâine pleacă. Nu așa se face o treabă. Iar de calificare ta mă doare pe mine unde lateral în orice direcție. Te-aș invita la cabinetul meu la un consult de speciliatet că ai dezvoltat o fibie care se tot adâncește dar nu pot și nici nu vreau. Știi tu, faza aia cu conflictul de interese. Aia care pe tine nu te împiedică să te folosești de poziție pentru foloase personale. Poți să mă …. undeva. dar asta numai dacă îți permit. Să-ți dau numărul meu ca să mă asculți?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.