Ultima actualizare: ieri, 20:25

Locale

FOTO. Se dărâmă primul bloc construit între case în Satu Mare!

Se dărâmă primul bloc construit între case în Satu Mare! Un excavator a început deja operaţiunea de demolare a structurii blocului ridicată în urmă cu mai mulţi ani pe str. Oradea din Satu Mare.

Potrivit informaţiilor PortalSM, urmează să mai fie demolate şi alte astfel de construcţii care nu au actele în regulă şi pentru care s-au iniţiat acţiuni în instanţă.

“Primul bloc pe care Primăria Satu Mare îl demolează după o decizie definitivă a instanțelor de judecată care au dispus demolarea”, a transmis primarul Kereskenyi Gabor pe Facebook.

demolare bloc

26 comentarii

  1. H&R Răspunde

    Cat ati baut inainte sau in timpul redactarii acestei stiri?

  2. Satmarean 1 Răspunde

    Cine este proprietarul acestui bloc?

    • Fănel de la Vînju Mic Răspunde

      Unul Timerman. Dar ca să fie corectă informarea clădirea avea autorizație pentru P+2 dar a mai trântit acolo două mansarde deasupra fără nimic și a construit exact până pe mejda pe vecinului care iar nu e conform proiectului inițial. Se vede și în poze. Și așa este de pe puțin 15 ani dacă nu mai mult. Că și judecătorii trebuie să lucreze ceva până se finalizează judecata. 🤔😱😢 Pe asta se bazează mulți șmecheri când fac așa ceva că vecinii se vor plictisi. A se vedea în acest sens Catedral Plaza din București care după 18 ani tot stă fain și tot nu e demolat. Mai clară construcție ilegală ca aia ce mai vreți? Dar uite că stă!

    • Tu Răspunde

      Tu esti doar un vecin invidios. Clar!

    • H&R Răspunde

      Asta-i alta cladire, nu de pe str. Oradea.

      • Eu Răspunde

        Asa este. Aceasta cladire este pe strada Pelican ! Dar tot fara autorizatie de construire pe ultimele doua etaje!

          • Eu

            Da,da. Sigur a fost musamalizat si la cladirea din strada Martirilor Deportatii ! Am inteles ca proprietarul sau dezvoltatorul este un amarat pe numele de Puscas,o fi chiar cel ce detine firma Florisal ? Ar fi interesant de aflat cu sa rezolvat autorizatia fara sa demoleze acele etaje in plus?

          • 😱😢

            Aici “doar” un etaj a fost trântit suplimentar de “sârguincioși” așa în scârbă față de primărie. Și măcar de era pe Pușcaș dar actele s-au făcut direct pe Florisal! Ca și culmea clădire sediu!!!!! Aia mai lipsea acolo un sediu fără parcare proprie la piața mare, nu?

        • Adi Răspunde

          Ba da prosti mai sunt cei care iau aceste decizii!Cat timp s a ridicat construcția au dormit?Atâta muncă degeaba.Pe cine dracu încurcă scel bloc?Rușine,proștilor!Sa va fie rușine,gunoaielor!

          • Ion

            Adică, ori esti prost ori ești prost.
            Concluzia: ești prost oricum!

          • Fănel de la Vînju Mic

            Cât timp s-a ridicat construcția de față din articol au fost sesizări repetate la care nu s-a făcut concret mai nimic. Adică din partea ceor de la disciplina în construcții. Asta dacă știi cine sunt ăia și ce rol au. Și a încurcat mult pe vecinul pentru că vecinul avea o firmă acolo și a fost nevoit să-și mute toată activitatea în altă parte și din cauza asta. Tu probabil scoți din buzunar banii necesari pentru construirea unui nou atelier de reparații auto cu tot cu cabină de vopsire pe un nou amplasament. Și ca să vezi omul avea toate hârtiile înainte ca năzdrăvanul să vină peste capul lui. Dacă tu ai o casă cu un etaj ți-ar conveni să-ți facă vecinul unul cu 4 că nici lumină nu mai ai și îți blochează tot plus că toată apa de ploaie de pe clădirea nouă îți curge pe mașinile trase în curte și peste clienți???? Asta e când “Investitorul” sau “dezvoltatorul” are avocat ca lumea.

          • Ghita

            Ba domnu Adi ba, să ai parte și tu de unu care vine și construiește peste casa ta și să te întreb eu cu ce te deranjează 🤮🤮🤮

          • Fănel de la Vînju Mic

            Ba mai mult, zici că practic cade casa peste a ta. Și se uită de sus în ciorba ta. Mai sunt case prin cartierul funcționarilor unde proprietarii după ce au renovat și au amenajat inclusiv grădina s-au trezit că vecinul a făcut cu PUD P+ nu știu câte etaje. Plăcere, nu??? Să-i mulțumiți asta urbanismului cvasiinexistent din Satu Mare. Și aici așa era inițial cu PUD pentru P+2 parcă și dacă nu făcea etajele suplimentare fără acte fac pariu pe oricât vreți că nu se demola.

          • M

            Intr-o legislatie normala nici nu ar ajunge la acest nivel constructia. Fiecare oras sau sat e impartit in zone de constructie unde este precizata distanta minima de la vecin, inaltimea maxima a cladirii, marimile de lungime si latime a terenului. etc. Nimeni nu si-ar dori asa cladire in vecinatate, cine sta la etaj vede ce este in curte chiar la a zecilea vecin. Hai sa fim serios, e ok ca se demoleaza, problema e cu cei 15ani.

  3. Sătmărean 1 Răspunde

    Adi ,,dezvoltatorul ” ???

    • Fănel de la Vînju Mic Răspunde

      Nu. Mai sunt și alții. Acum nu mai contează. Interesant va fi cum se vor recupera acum cheltuielile cu demolarea. Am așa o presimțire iar iar urmează un proces între părți.

  4. Doozer Răspunde

    “sifonatorii de bani publici”. Sifoooooon ….. :)) 🙂
    Cui i se da factura de demolare la ditamai cladire ? Deseuri ? transport ? Ore de lucru ? inchiriere utilaje… ?
    cit costa?

    • urbanism dezorganizat Răspunde

      Pentru că cel care a făcut clădirea asta nu vrea, în consecință primăria demolează pe banii ei apoi recuperează cheltuiala de la individ. Fii sigur că socoteala se va face cu pixul apăsat bine și va costa mai mult decât dacă așa-zisul investitor avea atât bun simț și se executa singur. Că doar instanța nu degeaba a luat hotărârea pe care a luat-o. Acum mai rămâne să vedem și ce mai poate păți pentru nesocotirea unei hotărâri definitive și irevocabile. Dar ca de obicei noi trăim în România și asta ne ocupă tot timpul. Important e că dispare monstrul ăla.

  5. Dionisos Răspunde

    Pe Martirilor deportati s-o ajuns la pace dupa ce i so facilitat unuia cu ochi albastri un apartament.

  6. urbanism dezorganizat Răspunde

    @M, și aici vine problema de bază cea mai spinoasă a orașului care permite să se întâmple așa ceva. Aia că Satu Mare nu are PUG valabil nici acum!!!!! Că dacă ai PUG aprobat atunci gata tată și nu mai merge cu șmecherii de PUD și PUZ!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.