Ultima actualizare: azi, 15:24

Locale

Consilier local din județul Satu Mare, în vizorul ANI. Acuzat pentru conflict de interese

Un consilier local din județul Satu Mare se află în vizorul Agenției Naționale de Integritate (ANI), acesta fiind acuzat de ANI pentru implicarea într-un conflict de interese administrativ.

Potrivit raportului ANI, Toader B. consilier local în comuna Racșa, ar fi participat la adoptarea unor hotărâri ale Consiliului Local privind protocoale de colaborare între comuna Racșa și o asociație din care fiul său face parte. Prin aceasta, Toader B. ar fi încălcat prevederile Legii 161/2003 și O.U.G. 57/2019, privind conflictul de interese și regimul juridic al aleșilor locali.

ANI a mai anunțat că persoanele vizate au fost informate în legătură cu procedurile de evaluare și au dreptul de a-și prezenta apărarea.

Pe lângă cazul din Satu Mare, alte situații similare au fost identificate și în Constanța și Vaslui. ANI continuă să monitorizeze și să raporteze cazurile de incompatibilitate și conflict de interese în administrația publică din întreaga țară.

3 comentarii

  1. Calin Culcean Răspunde

    Consilier PNL. Asta da. Ce zice Cozma ?

  2. Unul Răspunde

    Acum ce trebuia sa se întâmple, ca acel consilier sa nu participe la sedinte, si era ok, adica nu era in conflict de interes?

    • c-block Răspunde

      Ceva de genul. Nu participi, nu votezi, nu semnezi. Se putea să se abțină de la vot exact pe acest motiv și să fie consemnat în procesul verbal de ședință. Nu cred că în el a stat aprobarea deciziei în cauză. Putea chiar și absenta de la ședință pe varii motive. Dar o fi zis că poate nu se află și că nimeni nu se coboară la nivelul de comuna naibii în locul unde se agață harta-n cui ca să verifice actele. Uite că se află. Sau poate a avut ceva binevoitor care l-a reclamat unde trebuie???? Că vezi tu la Racșa consiliul e cam pesedist (7 consilieri) și este un singur penelist consilier. Plus ceva de la PMP – 3. Și atât.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.