Ultima actualizare: azi, 15:24

Locale

Pompierii din Satu Mare îşi deschid porţile pentru vizitatori

Pompierii din Satu Mare îşi deschid porţile pentru vizitatori cu ocazia Zilei Internaționale a Reducerii Riscurilor de Dezastre.

Pentru îndeplinirea obligațiilor ce țin de creșterea nivelului de conștientizare a riscurilor, având obiectivul specific: ” Înțelegerea riscului de dezastru”, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,SOMEȘ ” al județului Satu Mare va organiza o serie de activități dedicate promovării unei culturi de prevenire!

Astfel, toate subunitățile își vor deschide porțile pentru cei care doresc să ne viziteze, să vadă tehnica de intervenție a pompierilor dar mai ales să afle cum putem să ne protejăm și să limităm efectele dezastrelor! Acţiunea are loc în zilele de 12 și 13 octombrie, între orele 10:00-14:00.

Tema propusă de Națiunile Unite pentru anul 2024 este ,,Implicarea copiilor și tinerilor pentru comunități mai reziliente la dezastre”.

În acest sens, specialiștii din cadrul inspectoratului vor derula o serie de activități în cadrul unităților de învățământ, dar și în locuri cu aflux mare de populație, cu scopul conștientizării rolului pe care tinerele generații îl pot avea în creșterea rezilienței și, implicit, în dezvoltarea durabilă a comunităților.

Puncte de informare preventivă, tehnici de acordare a primului ajutor medical, prezentarea ofertei educaționale și a programelor de voluntariat, în incinta Shopping City Satu Mare în perioada 12 respectiv, 13 octombrie, între orele 10:00 – 14:00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.