Ultima actualizare: azi, 08:52

Locale

Beat la volan, un sătmărean a făcut accident. A sărit pe locul din dreapta ca să scape de pușcărie

Băut bine, un sătmărean s-a urcat la volan și a intrat cu mașina într-un alt autoturism. Fiind recidivist, a încercat să lase impresia că nu el a condus, însă ”schema” n-a funcționat.

Potrivit informațiilor PortalSM, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Satu Mare, Biroului Rutier Satu Mare, au fost sesizați cu privire la producerea unui eveniment rutier cu pagube materiale pe Aleea Clăbucet. Ajunși la fața locului, au constatat faptul că o șoferiță care circula regulamentar pe aleea Clăbucet se afla împreună cu soțul ei în autoturism, moment în care din partea stângă a venit un autoturism care era condus de un bărbat. În urma evenimentului rutier a rezultat avarierea celor două autoturisme fără alte pagube materiale sau victime. Întrucât șoferul emana un miros puternic de alcool și era în stare vizibilă de ebrietate, i-a fost adus la cunoștință că urmează să fie testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,28 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conform declarației șoferiței ce a fost implicată în accident, în timp ce se deplasa împreună cu soțul ei pe Aleea Clăbucet din cartierul Carpați I, aceasta fiind o strada îngustă, întrucât din față se deplasa un alt autoturism, a tras puțin pe dreapta însă vehiculul respectiv a intrat in coliziune cu autoturismul lor. A mai menționat faptul că în momentul coliziunii, autoturismele au rămas pe loc, iar când s-a uitat spre autoturismul care i-a lovit, în locul șoferului nu a văzut pe nimeni, iar pe locul din dreapta față se afla inculpatul.

Nu a fost interesată de cine a condus mașina respectivă ci pur si simplu a urmărit să obțină o sumă de bani pentru a-și repara autoturismul, iar în acest sens a purtat discuții cu inculpatul. Ulterior discuțiilor, inculpatul a fost de acord sa îi achite reparațiile. De asemenea, șoferița a relatat că, din câte ține minte, după ce a semnat procesul verbal, a menționat organelor de poliție că l-a văzut pe inculpat că era în partea dreaptă a autoturismului, precizând că deși pare ciudat nu găsește o explicație pentru faptul că l-a văzut pe inculpat pe partea dreaptă, iar la volan nu era nimeni.

Cu toate că individul a încercat să lase cumva impresia că nu el era la volan, ”schema” nu a funcționat și a ajuns după gratii. Fiind recidivist, bărbatul a fost condamnat la un an și 11 luni de închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.