Ultima actualizare: azi, 15:58
Locale

O sătmăreancă își caută dreptatea și cere ajutorul comunității pentru identificarea a doi bărbați care i-au luat portofelul pierdut

O sătmăreancă își caută dreptatea și cere ajutorul comunității pentru identificarea a doi bărbați care i-au luat portofelul pierdut. O femeie din Satu Mare a lansat un apel public pe rețelele de socializare, cerând ajutorul cetățenilor pentru a identifica doi bărbați care, în urmă cu aproximativ un an, i-au luat portofelul pierdut. Incidentul a avut loc în zona pieței de vechituri din oraș, unde, în timp ce se plimba cu fetița, aceasta i-a aruncat portofelul din cărucior. Cei doi bărbați l-au găsit și, în loc să încerce să-l returneze, au plecat cu el, portofelul conținând acte importante și o sumă de aproximativ 200 de lei.

Femeia a relatat că a găsit filmarea incidentului pe o cameră de supraveghere din zonă și a predat-o poliției. Cu toate acestea, ancheta nu a avansat, iar autoritățile i-au transmis că, în lipsa identificării făptașilor și având în vedere valoarea scăzută a pagubei, resursele suplimentare pentru cercetare ar fi „disproporționate”.

Deși a primit o hotărâre judecătorească definitivă de renunțare la urmărirea penală, femeia și-a exprimat frustrarea față de sistemul care, spune ea, încurajează toleranța față de astfel de fapte. În postarea sa, aceasta subliniază că nu este vorba despre valoarea pierderii, ci despre principiul gestului și dorința de a oferi un exemplu copiilor săi despre corectitudine și respect pentru bunurile altora.

Apelul său s-a viralizat rapid, mulți sătmăreni distribuind postarea în speranța că cei doi bărbați vor fi identificați și trași la răspundere pentru gestul lor.

„Dragilor, ajutați-mă cu un share, vă rog frumos! Îi caut pe cei doi domni din imagine!

În urmă cu aproximativ un an, fetița mea mi-a aruncat portofelul din cărucior, în timp ce ne plimbam, și nu l-am văzut când a picat. În urma mea au venit acești doi domni care și-au însușit portofelul și s-au făcut nevăzuți cu actele mele (permis de conducere, cardul de sănătate, carduri bancare personale și ale firmei) și vreo 200 de lei. În aceeași după-amiază am găsit filmarea întâmplării pe o cameră de supraveghere de la un agent comercial de la piața de vechituri, care surprinde foarte clar momentul. Am depus filmarea și o declarație la poliție, unde am fost informată că însușirea unui bun găsit nu constituie infracțiune decât după 30 de zile de la întâmplare, timp în care respectivul are timp să își asume faptele. În toamna aceasta am primit citație pentru renunțarea la urmărirea penală a autorului necunoscut pe motiv că nu a putut fi identificat din filmarea depusă la dosar.
M-am prezentat în instanță și am refuzat această soluție și chiar l-am întrebat pe judecător dacă îmi dădea în cap îl identificau?! Am rămas cu o hotărâre judecătorească definitivă și o mare dezamagire la adresa organelor care ar trebui să ne apere drepturile. Din motivul invocat de organele de cercetare în sențință am reținut că ”angrenarea de resurse suplimentare în acest sens ar fi disproporționată raportat la natura concretă a faptei și disproporțiile vădite între cheltuielile pe care le-ar implica desfășurarea procesului penal și gravitatea urmărilor produse sau care s-ar fi putut produce prin săvărșirea infracțiunii” și iau aceste afirmații ca o invitație de a fura cu toții câte 100-200 de lei că oricum fapta nu are repercursiuni.
În ce lume ne creștem copii, vă întreb eu?
Ajutați-mă să îi identific, nu pentru dauna suferită, ci pentru gestul în sine. Actele eu le-am refăcut demult, cât despre bani sper că le-a picat bine cafeaua băută din ei”, este mesajul femeii.

3 comentarii

  1. cetatean Răspunde

    politia romana e ca ****, si daca areti cu mana pe faptas nu reusesc sa rezolve cazul, bine ca au pensie speciale. nu e prima persoana care pateste asa, cu filmare se duce la politie unde nu este ajutat deloc.

  2. cetatean Răspunde

    unde este de gasit postarea care trebuie raspandita?

  3. Justiția Pulii Răspunde

    Militienii, niște zdrențe uniformizate ce lasă umbră degeaba pe pământ și care la 45 de ani se pensionează pe pensie ocupațională nu se obosesc ei cu astfel de cazuri că mai bine freacă mentă prin birouri la căldură. Judecători alți pensionari speciali ce îi doare fix in cur din înălțimea inavo..pulii lor de astfel de cazuri. Trăim în România fraților treziți vă. Pe toți îi doare în cot de voi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.