Florisal îl învinge pe Emil Boc, primarul municipiului Cluj Napoca, în procesul pentru parcul din Zorilor. Prin sentinţă definitivă, Clujul trebuie să plătească firmei din Satu Mare despăgubiri de 75 de milioane de lei!
Curtea de Apel a pronunțat astăzi, 5 decembrie 2024, decizia definitivă în cazul terenului expropriat de Primăria Cluj-Napoca, condusă de Emil Boc, pentru amenajarea unui parc în cartierul Zorilor.
Cazul a fost unul foarte controversat şi după mai mulţi ani de procese a sosit sentinţa.
„Obligă pârâta UAT Municipiul Cluj Napoca să plătească reclamantei diferenţa dintre suma de 75.058.720 lei şi suma de 10.911.765 lei, stabilită drept despăgubire de Comisia pentru Aplicarea Legii nr. 255/2010 din cadrul Consiliului Local Cluj Napoca. Menţine, în rest, dispoziţiile sentinţei civile care nu sunt contrare prezentei decizii. Definitivă. Pronunţată astăzi, 5 decembrie 2024, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei”, arată instanţa.
Reamintim că Primăria Cluj-Napoca a expropriat un teren de 1,2 hectare care i-a aparţinut firmei deţinută de omul de afaceri Sile Puşcaş şia amenajat aici un parc. Omul de afaceri a atacat în instanţă, care a stabilit că valoarea despăgubirilor este de 75 de miliaone de lei.
FOTO: Parcul din Cluj
Felicitări! Ai luat banii clujenilor
Felicitări! Ai și de pe cine lua ! Bravo !!!
Așa se fac banii. Unii iau decizii incorecte, ca mai apoi “pagubitul” sa câștige în instanta, și toată lumea e fericită. Și se împart baniiii. Mister Boc e mulți milionar în euro!!!
Asta pt procurorii curajoși, dacă mai exista vreunul.
Serios? Ce bine știi tu…
piticul porno, acuma sa tai salariile bugetarilor si platesti din aia! Dracu sa te ia!
Valoarea unui astfel de teren nu e data de vreun merit al proprietarului ci de oportunitatile din jur, care s-au facut din banii altora, al primariei in special dar na…
Eu stau și mă minunez. Din informațiile mele Florisal când s-a înființat nu avea proprietăți prin Cluj, nu avea de unde să aibă. Patrimoniul de la spații verzi de dinainte de 90 mă îndoiesc că avea așa ceva. Acum de unde și până unde a căpătat ceva proprietate și cum de trebuia expropriat? Asta ca să dorească să facă cineva niște dezvoltări? Că asta era ideea inițială pare-mi-se. Dar Boc-Poc a vrut parc. După asta să tot faci exproprieri de utilitate publică că uite ce se întâmplă! Dar mă tot gândesc cum este faza cu exproprierea de utilitate publică pentru varianta de ocolire de la noi . Că din ce știu socotelile față de vechii proprietari nici acum nu s-au încheiat! Asta cum vine? Sau legea se aplică diferit? Numai întreb. În paranteză eu nu sunt vizat cu treaba cu exproprierea la variantă. dar nu mi se pare corect. Mai ales că au trecut niște ani.
S-au facut si se fac bani frumosi din contractele cu statul. Pacat ca cetatenii cinstiti platitori de taxe au de suferit.
Mi se pare că Primaria din Cluj si-a dat cu bocu-n cap și acum plătește traumatismele suferite.