Ultima actualizare: azi, 16:16
Locale

8 reguli nescrise din poker

Pe lângă regulile oficiale, clare și știute de cei care au acest hobby, comunitatea jucătorilor de poker are un set de norme nescrise. Prin intermediul lor se păstrează o atmosferă de respect și fair-play la masă. Prin respectarea acestor reguli nescrise, experiența jucătorilor va fi mai plăcută, iar respectul de la masă va fi ridicat. În acest articol, îți vom prezenta 8 reguli nescrise din poker pe care merită să le cunoști.

1. Nu vorbi despre cărțile tale dacă ai renunțat

În cazul în care ai ales să ieși dintr-o mână, nu începe să spui că ai fi câștigat dacă ai fi rămas. Comentariile de acest gen pot influența jocul celor rămași și îi pot deranja. Ei merită să joace fără distrageri și fără ca tu să încerci să le atragi atenția prin astfel de informații. În momentul în care ai renunțat, așteaptă liniștit o nouă rundă și respectă-i pe cei care sunt în jurul tău. Nimănui nu-i place un jucător care este prea zgomotos și care comentează la fiecare mână.

2. Respectă ordinea jocului

În cazul în care joci live, așteaptă-ți cu răbdare rândul. Unii jucători sunt mai rapizi, alții aleg să se gândească mai mult. Nu e cazul să-i presezi și nu pune fișele pe masă înaintea lor. Așteaptă-ți rândul și respectă timpul fiecăruia. Dacă nu îți place acest joc lent, poate că pokerul live nu este potrivit pentru tine. În acest caz, poți opta oricând pentru jocurile de poker online, care au un ritm mult mai rapid, în timp ce oferă o experiență autentică. Dar cât timp ești la masă, respectă-i pe cei din jur.

3. Nu oferi sfaturi nesolicitate

Unul dintre cele mai deranjante lucruri pe care le poți face la masa de poker este să începi să dai sfaturi nesolicitate și să îi înveți pe cei din jur cum trebuiau să joace anumite mâini. La masa de poker vei întâlni jucători mai buni și jucători mai slabi. Și chiar și cei mai buni jucători mai comit greșeli. Oboseala, stresul, presiunea își pot spune cuvântul. Tuturor li se întâmplă să greșească, așa că nu este cazul să oferi sfaturi nesolicitate. Cu atât mai mult, ar fi complet greșit să îi ironizezi pentru greșelile comise. Chiar dacă sesizezi că cineva greșește excesiv, nu trebuie să râzi de acea persoană. Dimpotrivă, trebuie să găsești soluțiile necesare pentru a-i lua fișele. Gândește-te la strategia potrivită, e cel mai bun lucru pe care îl poți face.

4. Nu celebra câștigurile excesiv

E firesc ca victoriile din poker să producă bucurie, însă niciodată nu trebuie să te bucuri excesiv. Dacă ai urmărit măcar o dată un turneu de poker la heads-up, ai văzut că învingătorii își strâng mâna, indiferent cine câștigă. Situațiile în care acest lucru nu se întâmplă sunt foarte rare. Asta deoarece jucătorii se respectă în primul rând. Jucătorul care a fost învins oricum este supărat și se gândește unde a greșit, ce rost are să îl superi și mai tare printr-o bucurie excesivă? Arată că ești fair-play și felicită-l pentru partida pe care a avut-o. În niciun caz nu este indicat să te bucuri excesiv.

5. Nu trișa

Un sfat pe care nici nu trebuie să îl explicăm prea tare. A trișa nu doar că este împotriva regulilor oficiale, dar arată că nu te-ai dus acolo să te bucuri de joc. Cu siguranță, nimeni de la masă nu te va mai respecta dacă trișezi. Ba mai mult, sunt șanse bune să fii interzis în respectivul cazinou sau club de poker. Cazinourile au o listă neagră și nu vei mai fi primit odată ce ai trișat. Ba chiar există riscul să fii reclamat la poliție.

6. Nu pierde timpul inutil

Încearcă să fii cât mai atent la joc pentru a nu pierde timpul inutil. Dacă ești în situația în care întrebi dacă este rândul tău, s-ar putea ca jucătorii de la masă să fie deranjați. Evită să faci orice altă activitate care îți va distrage atenția. În plus, dacă nu ești atent, s-ar putea să nu fii la fel de concentrat pe cât ar trebui și să iei decizii proaste.

7. Păstrează-ți emoțiile sub control

Vor fi și situații în care lucrurile nu vor decurge așa cum îți dorești. Tuturor li se întâmplă asta. Însă contează mult cum le gestionezi. Păstrează-ți emoțiile sub control și încearcă să nu te tiltezi prea tare. Nu de alta, dar jucătorii tăi nu doar că ar putea fi deranjați, dar s-ar putea să întoarcă starea ta în avantajul lor.

8. Fii pregătit și să pierzi

În cazul în care se întâmplă să pierzi, ieși cu demnitate de la masă, urează-le succes celor care au rămas și nu invoca ghinionul sau orice altceva ce crezi că a funcționat împotriva ta. Învață să accepți eșecurile și să înveți din ele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.