Ultima actualizare: ieri, 20:58
Zanzibar
Locale

ANAT: Firma care a vândut vacanţele în Zanzibar nu avea licenţă. Existau reclamaţii

Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT) susţine că firma din Satu Mare care a vândut vacanţele în Zanzibar nu avea licenţă. Mai mult, existau şi reclamaţii depuse la instituţii.

ANAT atrage atenția călătorilor asupra riscurilor asociate achiziționării de pachete turistice de la entități neautorizate. Recentele informații privind o companie din Satu Mare, „Posing Art Creation”, deținută de Oana Tarța, care a prejudiciat 32 de turiști, subliniază necesitatea verificării licenței agențiilor de turism de către turiști.

Firma menționată, care a promovat pachete de Revelion pentru Zanzibar prin platforma „Hai Cu Noi” pe rețele sociale, nu deținea licența necesară pentru vânzarea de pachete turistice. Din păcate, acest lucru a condus la pierderi financiare pentru turiștii care au cumpărat pachetele respective, fără a mai beneficia de vacanța promisă. La adresa acestei entități, ale cărei probleme erau cunoscute, au mai fost adresate reclamații la Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.

 

             Alin Burcea”Turiștii trebuie să cumpere numai de la agenții de turism licențiate, pentru că astfel sunt protejați conform legislației în vigoare. Amatorii de chilipiruri au mari șanse să fie păgubiți”, declară Dr. Alin Burcea, președintele ANAT.

ANAT subliniază că Ordonanţa nr. 2/2018 privind pachetele de servicii de călătorie şi serviciile de călătorie asociate protejează turiștii care merg prin agențiile de turism licențiate.

ANAT sfătuiește turiștii să urmeze aceste recomandări pentru o călătorie sigură:

 Verificați licența agenției de turism. Toate agențiile licențiate sunt listate pe site-ul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului. Asigurați-vă că numele agenției figurează acolo.

 

Nu vă lăsați ademeniți de oferte suspect de ieftine pe rețele sociale. O agenție licențiată oferă transparență, facturi clare și garanții pentru serviciile contractate.

Căutați recenzii autentice și contacte directe. Evitați intermediarii fără site-uri oficiale sau adrese fizice.

             ► Documentați-vă despre reputația agenției: Recenziile clienților și experiențele altor turiști pot oferi indicii valoroase despre seriozitatea unei agenții.

             ► Plătiți doar în conturi bancare ale firmei: Evitați tranzacțiile în numerar sau plățile către conturi personale, care pot indica o activitate ilegală.

De ce să alegi o agenție de turism licențiată?

 Siguranță financiară. Agențiile licențiate organizatoare (touroperatoare) sunt obligate să dețină polițe de asigurare care acoperă eventualele situații de insolvență sau neplata serviciilor. Deci pachetele turistice sunt garantate împotriva insolvenței sau a falimentului.

              Asistență completă: Turiștii beneficiază de suport înainte, în timpul și după călătorie. Agentul de turism este consultant cu studii și cu experiență de ani de zile. Acesta oferă cele mai eficiente soluții, variante, opțiuni. Agenţiile de turism nu mai sunt privite de mult timp, în toată lumea, de către hotelieri sau de către companiile aeriene, drept revânzători sau comisionari, ci sunt văzute drept parteneri. Care pot şi au dreptul să creeze pachete turistice, să ofere cât mai multe opţiuni avantajoase clientului final. Consultantul în turism îți oferă cele mai bune și mai eficiente variante și îți scutește timpul de căutare. Plus că agențiile de turism pot negocia tarife mai bune cu prestatorii de servicii și partenerii lor.

 Protecție juridică. Orice reclamație poate fi soluționată prin intermediul autorităților competente.

             ► Legalitate și transparență: Toate serviciile sunt conforme legislației în vigoare, iar drepturile consumatorilor sunt protejate.

 Acces la pachete turistice complete și personalizate. Agențiile licențiate colaborează direct cu prestatori și furnizori de încredere și de calitate, garantând servicii de calitate și flexibilitate.

 

 

14 comentarii

  1. Varu Răspunde

    Prostie crasă din partea păgubiților.Acuma văd că se plâng autorităților că au fost păcăliți,dar întreb și eu înainte de ai da banii doamnei de ce nu au apelat la autorități să se informeze, să nu fiu înțeles greșit că aș susține pe cineva.

    • Cetățeanul turmentat Răspunde

      Varu, bagă-ți lecțiile în trei litere.
      De aia există autorități, ca să verifice.
      Tocmai, dacă firma a mai avut probleme, autoritățile de ce nu au închis-o?
      Precis că și tu ești angajat în administrația de stat, la ăia de plimbă dosare și îți acoperi colegii.

      • H&R Răspunde

        Autoritățile nu pot închide ceea ce nu există! 😉

        • Comentator Răspunde

          Atunci trebuia demult sesizarea trimisa spre politia economica și la finanțe sau anaf ca e evaziune nu numai înșelăciune. Dar nu interesează pe nimeni. Exact din cauza ăstora sunt eu propriul meu touroperator de ani buni. Rezerv hotelul, transferul la hotel, bilete de avion tot asa din timp. Bine în Zanzibar nu dar am fost doua săptămâni în Grecia sau Spania la hotel 4* și fără nervi. Mi-am făcut programul singur și chiar a fost fain, nu am stat ca nu știu care familie din grup mai face shopping sau altceva

        • Not4u2know Răspunde

          Vezi ca ti se ”limba plimba-n gura”, ”fara tine”.

          • Comentator

            E simplu, ANAT nu-si face treaba. Numai încearcă sa faci asa ceva în alta tara ca pățești de nu te vezi!

  2. marcel Răspunde

    Bravo,cei ce au cautat vacanta exotica la pret de dumping aici se ajunge,mai citesc ca a fost familie care a dat 7000 de euro,bai ce cap sa ai ca sa mergi la o astfel de agentie cu o japita la conducerede la coltu blocului si hop te-ai vazut la canare sau zanzibar de rev.

  3. Radu Cristescu Răspunde

    Mare lucru ai pierdut un sejur la Banizibar , altii ai pierdut apartament din cauza incompetentei de oficialitati. (Nors)

  4. Not4u2know Răspunde

    Mie-mi umbla pul@-n kur, dupa-kea pul@-n gura. Plake la mine enorm aista. Ke norokos sunt io.

  5. Varu Răspunde

    Da mă autoritățile trebuie să stea după fiecare fraier.De ce nu recunoașteți faptul că știați că doamna nu lucrează legal? Ați vrut să faceți o șmecherie dar nu va ieșit.De ce nu postați facturile care dovedește faptul că ați plătit această excursie.Probail nu le aveți.Precizez faptul că nu încurajez astfel de fapte.

    • Vericu' Răspunde

      Ce facturi? Ca daca era de asta cu facturi, era in regula. Asta era o mismasista, inca de cand era fotograf “profesionist”. Acolo i so cam terminat clientii fraierabili, asa ca so reorientat spre prostit turisti. Si se pare ca nu io fost grru, din moment ce si “avocati” salajeni or pus botu’.
      Lasa…ii minivacanta acu, mama fraierilor sigur va ramane iar bortoasa,

  6. H&R Răspunde

    Opriți planeta… 😁

  7. Emil Răspunde

    Curios. Nu-i inteleg pe cei pagubit. Cum si pe ce baza ati achitat acele sume ? Cineva o cunostea pe acea cucoana? Cum sa trimiti bani grei unei persoane fara sa-ti promite ori ce? Oameni buni,nu ma intelegeti ca ma bucur pentru ce ati patit doar incerc sa inteleg cum ati procedat ! Fara o dovada clara ca ati trimis bani acelei persoane nu pute-ti rezolva nimic in instanta, va trebuie dovezi ! Spor

  8. IonP Răspunde

    In ZanziBar mi-am facut Bar cu banii fraierilor din SatMar …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.