Ultima actualizare: azi, 11:03
Locale

Satu Mare, în topul judeţelor cu scăderi ale numărului de angajați

Judeţul Satu Mare se numără printre cele cinci judeţe din România care au înregistrat o scădere a numărului de angajaţi în octombrie 2024, comparativ cu aceeaşi lună a anului precedent, conform datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS), anunță Ziarul Financiar. Alături de Olt, Brăila, Teleorman şi Gorj, Satu Mare devine un exemplu al dificultăţilor cu care se confruntă piaţa muncii din anumite zone ale ţării.

În timp ce unele judeţe, precum Ilfov, Giurgiu şi Iaşi, au raportat creşteri semnificative ale numărului de salariaţi, dinamica pieţei muncii din Satu Mare reflectă provocările economice locale şi stagnarea recrutărilor. Per total, în România, creşterea anuală a numărului de angajaţi a fost de doar 0,7% în octombrie 2024 faţă de octombrie 2023, ceea ce indică o evoluţie modestă a pieţei muncii la nivel naţional.

Specialiştii din domeniu atrag atenţia asupra cauzelor care au frânat avansul pieţei muncii în ultimele luni. Bogdan Badea, CEO al platformei eJobs, explică: „Suntem sub anul trecut la piaţa forţei de muncă, avem circa 10% ofertă locuri de muncă sub anul trecut în primele 10 luni ale anului 2024. Centrele de servicii, callcenterele rămân dominante, iar industrii precum producţia şi IT-ul nu au generat locuri de muncă noi aşa cum ne aşteptam!, potrivit aceleași surse.

De asemenea, raportul INS arată că în 15 judeţe din ţară numărul de angajaţi a crescut cu mai puţin de 1%, confirmând că dinamica pozitivă este concentrată în anumite zone, în timp ce altele, precum Satu Mare, continuă să piardă teren.

 

Un comentariu

  1. Satmarean Răspunde

    E normal ca nu vor sa lucreze atata timp cât statul ii întreține. E plin de asistați sociali sănătoși și leneși. Cum e posibil ca persoane care nu au lucrat nici o zi în viata lor sa primească pensii de 1000 lei iar cei care au lucrat ca robii un CAP – uri au 300-400 lei pensie. La toți țiganii le dat locuințe sociale și ajutoare ( bani și produse) Ia mergeti la Direcția de asistenta sociala sa vedeți cu ce mașini merg după ajutoare. Si ce obraznici sunt. Pe vremuri era cooperita invalizilor unde cei cu handicap fizic puteau sa lucreze. Nu am nimic cu cei care sunt bolnavi sau cu handicap. Dar acești reprezinta cel mult 10% din masa de întreținuți de statul roman. De ce atâtea ajutoare și facilități pt cei ” defavorizați “? Ma uit numai în centrul nou cati boschetari și neangajati stau în casele primite de la stat. Le-au cumpărat cu bani de nimic – pt ca l-i s-a permis- și acum stau pe banii statului. Toti trăiesc din ajutoare. Vreau ca banii plătiți de mine și de alții ca impozite sa mearga la învățământ și sănătate nu la incurajarea lenei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.