Încă o brutărie închisă la Satu Mare. Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Satu Mare a efectuat o acțiune de control ca urmare a unei sesizari din partea unui consumator, la Art Brutaria Micu SRL Botiz, pentru a verifica modul în care este respectată legislația în vigoare la unitati de morarit/panificatie/patiserie.
În urma neregulilor constatate de comisarii sătmăreni, operatorul economic a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 20.000 lei si un avertisment, s-a dispus masura opririi temporare a prestarii serviciului pana la remedierea deficientelor si retragerea definitiva a produselor care nu respecta conditiile de pastrare.
Dintre cele mai importante nereguli, menționăm:
– pereți cu păianjeni, cu mucegai în colțuri, neigienizați, geamuri cu cadru ruginit
– paviment care necesita igienizare
– tăvi foarte uzate, ruginite, arse
– depozitare neconforma făină, creme patiserie, margarină, mixuri mac, nuca
– agregate frigorifice cu chedere uzate și neigienizate, nu se conduce grafic de urmărire a temperaturii
– aparatura folosita la modelarea, prelucrarea aluatului neigienizată corespunzător cu depunere grosieră de aluat întărit, cu pete de rugină
– cabluri electrice și lucruri personale pe masa de lucru, prize neprotejate
– coșuri de gunoi fără capac și pedală de acționare
– aluat patiserie fără eticheta cu data producției
– pe eticheta se înscrie cașcaval, dar în procesul de producție se folosește preparat alimentar pe bază de grăsimi vegetale “Goldi”
– lipsa autorizatie mijloace de transport a produselor.
Ăștia pot fi numiți criminali,căci cu intenție pun la vânzare alimente ce pot grav afecta sănătatea omului.Din păcate astia is românii,sunt foarte puțini producători cărora chiar le pasa și sunt conștiincioși. Așa că oameni buni faceti-va alimentele acasă,căci încrederea în ROMANISTAN s-a cam dus
Poti merge în toată Europa și vei găsi condiții similare. Nu exista brutărie fără tăvi arse, alea intra la cuptor la 180 – 200 grade Celsius la fel și rafturile, zilnic de mai multe ori. Te gândești ce ar însemna sa folosești soluții și apa zilnic sa le freci, crezi ca ar fi mai bine? Alea se înlocuiesc treptat în funcție de uzura doar ca cine stabilește când e uzura prea mare și cum? În brutărie se formează condens din cauza căldurii și se formează mucegai pe tavan și pereți, se zugrăvește vara, pe timpul iernii n-ai ce sa faci mare lucru. S-au înregistrat îmbolnăviri de la pâine? Eu n-am auzit încă. Cine lucrează în domeniu știe. Nu ai cum sa ții curățenie ca într-un magazin de exemplu, unde se vând produse ambalate. Ca gresia se sparge, ca exteriorul malaxoarelor sunt pline de murdărie de la faină și aluat, ca sunt calorifere ruginite și uși metalice, ca angajații ar putea fi mai curați și mai organizați sunt de acord. Se tot iau probe dar nu se spune nimic despre ele, în toată tara asta-i noua isterie, ca și puiul galben.
Vorbești niste prostii gigantice,probabil tu ești adeptul “las-o că merge și așa” habar nu ai cum se lucrează curat,sunt modalități că se se păstreze totul curat,Tavi speciale,iar vbde mucegai pe pereți de la condens,care ție t-i se pare normal,înseamnă că ești un idiot!!! Sunt climatizări împotriva acestui lucru,da nah ce să ceri unor puturoși și rău intentionati?
Ai vazut o brutarie de cartier in Italia, Franta, Germania, Austria? Vorbesti SF-uri, si te mai crezi si destept. Ce tavi speciale boule? Ai lucrat vreodata in brutarie? Cine crezi ca investeste sute de mii de euro in instalatii de care vorbesti. Nu vorbim de fabrici ultra-moderne, cu capacitati de tone de produse pe zi, aici vb de brutarii cu capacitati mici de productie.
Înseamnă că și tu 100% lucrezi in brutarii jegoase,poate ar trebui sa ne și lași numele brutăriei in care lucrezi,BOULE!!! Apropo,BOULE, sunt fonduri europene pt modernizare iar de ustensile habar nu ai
🥱 Ai accesat vreodata un fond european? BOULE!!!
Ceva îmi spune că “producători sătmăreni ” care nici macar nu s au sinchisit sa scoată o autorizație de funcționare sau sa implementeze niste norme minime de igiena ….. sunt cei de la care cumperi …
Traiesti intr- o lume de vis, din camarutei tale terminatule. Habar nu ai ce inseamna munca in brutarie.
Hai sa-ti zic, sa nu mori nedumerit de plictiseala saracule, ca mi-e mila de tine la colaps mintal esti. Inchideti ochii si inchipuiti urmatoarele: 12 ore de munca, daca stii ce e aia, in praf caldura minim 40 grade, aburi, cand sa zicem 2 cuptoare “scuipa” painea din 45 45 de minute. La 2 cuptoare ai 2 dospitoare cu abruri si 2 malaxoare pline cu aluat care trebuie portionat cantarit modelat si framantat MANUAL. DA? Nu frecat menta. Si schimbul trebuie sa produca 1400-1500 de paini pana vin soferi distribuitor dimineata la 4 sau 5. Si de produsele de patiserie nu am pomenit. Intre 2 malaxari mai du-te in depozit si cara saci cu faina, 40 kg/buc. Caldura iti trebuie la procesul de dospire. De aerisit nu poti ca risti ca aluatul si painile din dospitor sa nu dospeasca. Painea nedospita nu se coace complet Pe panourile sandvici cum sunt in poze garantat se formeaza mucegai. La sfarsit de program cand nu mai stii cum sa-ti taresti oasele acasa nu mai ai tu nici putere nici chef nici sa-ti stergi mucii din nas. Vorbesc in cunostinta de cauza, nu ca tine.
Deci ramai tu in lumea ta de vis cu tavile tale speciale si climatizarile tale.
Da bate tu campii mai departe cu vocea ridicata sa te vada lumea ca esti tu coios si ca le stii tu si pe toate.
Din ce ai debitat mai sus rezulta un singur lucru: PENTRU TINE E O RUSINE IMENSA SA LUCREZI.
În pușcărie ar trebui aruncați nemernicii care-și bat joc de oameni numai și numai ca să facă cât mai mulți bani ! Așa să le ajute Dumnezeu să se bucure de acei bani,pe spitale și medicamente,cu toată familia lor !!
Interesant ca din pura coincidenta zilnic e plin social media si tv, radio cu aceste controale, auzim de Piedone non-stop. Asa gargara a mai fost din partea ANPC cand a plecat predecesorul sau la primarie in Constanta. Astia se copieaza unul pe altul :-))). Am si uitat de el de cand a fost condamnat, acum iar e plin cu el peste tot cand urmeaza alegerile si se pare ca un candidat primar de sector din Bucale’ are sanse sa fie presedintele tarii… desi el “Pizdone” nu a mai fost reales, dar sigur e “pura coincidenta”.
Pe mine m-ar interesa, ce au facut acest inspectori pana acum? Cate controale au facut lunar si unde?
Ar fi fain sa puna poze si cu brutarii curate ca am impresia ca nu sunt. :-)))
Mda…. acuma se poate zice firma Art Brutaria Micu SRL Botiz dar altadata nu… intersanta logica asta ca ba se poate, ba nu se poate. Oare cine e acel “consumator”? Eu daca reclam nu merge asa cu anonimitate, ci cu date din buletin….
Atitudinea autorităților este absolut deplorabilă și nu aduc nimic bun …
Orice poza poate fi scoasă din context și prezentată Intr un sens negativ ..ostentativ ..
Mă întreb ce pregătire au inspectorii care fac aceste controale . . Că din cunoștințele mele unu e inginer constructor…altul e absolvent de marketing … Altul topograf sau frizer …si cei mai mulți de ….școala vieții..și membrii de partid … ( Nu intenționez sa i jignesc )
Oricine lucrează știe că intr un spatiu de lucru se face mizerie pe pardoseala …iar pardoseala deteriorată nu are influente asupra produsului finit …
Plus că n am auzit pe nimeni să aibă vreo problema de sănătate în urma consumului produselor de la Fastus și Micu…
Că observație obiectivă sa se publice și ce sume varsă la buget acești agenti economici …și câte locuri de munca susțin …
Orice unitate de producție are probleme in anumite sectoare dar că și organ de control , corect și onest e sa dai un termen de remediere a problemelor nu sa i terfelești in mediul online și nu numai …
Între timp se vând prăjituri făcute în bucătăria apartamentului. …platouri de carne și porci tranșați in curte la țară… Fara nici o autorizație ..fara un minim control al igienei ..
Dar astea nu sunt probleme …
Daca tot ai intrebat, mie imi merge burta de la covrigeii cu cascaval de la Fastus.
Mergi dupa ea
Mie nu. Mai gandeste-te ce-ai mancat de-acasa….
Bine punctat.
Bine punctat Ion ion, bineinteles.
Amu ca puscariasu zelos iar e director (inca) la ANPC vrea sa demonstreze ca el e scula`n bascula. E o manevra de campanie. Cuiva vrea sa-i faca pe plac. Dar cand inghetata il va linge inapoi a fi tarziu. Pana atunci se omoara tot antreprenoriatul cu taxe si amenzi, cu controale peste controale peste controale.