Ultima actualizare: azi, 19:15
Locale

Turnul Pompierilor, simbolul orașului Satu Mare, își redeschide porțile. Invitație la distracție

Turnul Pompierilor – unul dintre cele mai importante obiective turistice, simbolul orașului – își redeschide porțile în 25 aprilie. În weekendul 25 și 27 aprilie, între orele 10:00 și 21:00, turnul poate fi vizitat gratuit de toată lumea, indiferent de vârstă.

Mai mult, în 25 aprilie, cu prilejul deschiderii, Centrul Cultural “G.M. Zamfirescu” și Primăria Municipiului Satu Mare, în parteneriat cu The Line, vă așteaptă la distracție în aer liber:

  • 18:00–23:00 – Electronic beats by Hernyo, Ta0, Outline, &Rush și Putree

Începând cu 29 aprilie, Turnul Pompierilor va fi deschis zilnic, de marți până duminică între orele 14:00 – 20:00, excepție fiind ziua de luni și sărbătorile legale.

6 comentarii

  1. Fasz Răspunde

    Turnul Pompierilor,o altă capodoperă arhitecturală a municipiului,a fost construit în anul 1904,deci cu 15 ani înainte de intrarea armatei dace în Satu Mare. Din arhivele IJSU și documentele arhivate de cunoscutul istoric sătmărean History,activitatea de observare a focurilor se făcea,înainte de 1904,de pe acoperișul fostului hotel Pannonia,fiind mutată ulterior în turlele catedralei catolice. Aici,s-a întâmplat catastrofa. Observatorii focurilor,uneori plictisiți, au transformat locul în bordel,aruncând mai un ochi la foc,mai o mână la tâțe. Așa că mai marii bisericii catolice au decis construirea Turnului în cauză.
    Nu este pamflet,este adevărul

    • History Răspunde

      Greșit. Observarea focurilor s-a făcut din turnul catedrelei romano-catolice și acolo s-au petrecut acele porcarii. Episcopul romano-catolic fiind satul de astea a dispus în concurs cu primăria construirea turnului pompierilor. Nu avea sa se facă acele observații din acoperișul hotelului Pannonia deoarece nici nu exista. Cele doua s-au construit sensibil în aceeași perioada, imediat după 1901. Iar înainte de asta pe terenul unde este actualul hotel Dacia aflat în renovare era primaria orașului, construcție care s-a demolat si s-a edificat respectivul hotel. Deci nu m-ai citat corect.

  2. Fasz Răspunde

    Bordelul e bordel indiferent în care biserică a fost instalat

    • History Răspunde

      Corect. Dar prin asta ai recunoscut ca ai scris o prostie mai mare decât tine. Și vorbești ușor pentru ca nu exista la momentul respectiv pericolul ca să se petreacă asa ceva intr-o biserica ortodoxa. Pentru ca nu era. Si te rog lasă intoleranta locuitorilor pentru ca evreii aveau trei sinagogi în oraș. La o populație de 900 de persoane din 51000 ce te poți aștepta?

  3. Aida Răspunde

    Apreciez foarte mult competențele celor doi cunoscători ai monumentelor sătmărene, constatând că în multe privințe aceștia se aseamănă, adică Fasz cu History și History cu Fasz.

    • History Răspunde

      Și tu semeni cu fundul vacii de unde ai apucat sa vezi lumina zilei. Nu e vina mea ca acest specimen erect scrie lucruri incorecte. Dar dacă asa de mult insiști și pe tine te pot pune una-doua la punct. Numai spune și vei căpăta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.