Piața Someș, una din cele mai importante piețe agroalimentare din municipiul Satu Mare, se transformă radical. Lucrările au început, iar primele semne ale transformării sunt vizibile. Au fost deja îndepărtate vechile tarabe și parte din asfalt.
Buldozerele au demolat deja tarabele vechi, care vor fi înlocuite cu unele moderne, prevăzute cu acoperiș. Această schimbare va oferi un confort sporit atât comercianților, cât și cumpărătorilor, indiferent de condițiile meteorologice.
Însă modernizarea nu se oprește aici. O investiție semnificativă va fi realizată în infrastructură: se va construi un sistem de canalizare complet nou, inexistent până în prezent, va fi turnat un strat nou de asfalt și vor fi instalate sisteme moderne de burlane pentru gestionarea apelor pluviale.
Se estimează că lucrările de modernizare vor dura aproximativ trei săptămâni, timp în care activitatea comercială va fi temporar suspendată. După finalizarea lucrărilor, comercianții își vor putea relua activitatea într-un cadru modern, igienic și mult mai confortabil.
Finanțarea pentru acest proiect de modernizare este asigurată din bugetul local al municipiului Satu Mare.
Nu au trecut nici 10 ani de când a fost reabilitat. Nu mai înțelege omul nimic. Sincer. Ca dacă lucrările erau făcute bine atunci nu trebuia intervenit iar. Dar trăim în România și asta ne ocupa tot timpul.
Marea realizare a lui coica 🤣🤣🤣
Știu dar și atunci e penibil. Ca țin minte ca acoperișul peste comercianți era praf încă de la început. Marea problema e ca se risipesc banii de la buget pe asemenea prostii și nici nu se face cum trebuie. Oare cine a semnat recepția lucrărilor din epoca Coica este luat la rost? Da’ de unde!!!
Coica-dorel de sătmar a ignorat părțile laterale ale pieței, din ce văd alea se reabilitează acum!
Orice investiție este tot spre beneficiul nostru, așa că…
Dar garajele din spate când se demolează?
Încasați 10 lei pe an pentru un garaj, când dacă s-ar face locuri de parcare, ați încasa aceeași sumă pentru un loc de parcare, iar din două garaje s-ar putea face 3 locuri de parcare!
Oricum, majoritatea garajelor sunt pline de marfă de contrabandă, iar “comercianții” plătesc chirie către chiriașii primăriei!
Am omis să spun că aceeași sumă de 10 lei s-ar putea încasa pe zi, pentru un singur loc de parcare!
@Gyuszi, afla de la mine ca acele șiruri de garaje lângă blocul turn in spate si lateral cum mergi spre Mobipan chiar sunt făcute cu acte de sfatul popular de pe vremea împușcatului odios. Deci acelea nu sunt ilegale. E printre puținele cazuri. Mai e în Micro 14 lângă blocul 21-22 tot asa după ce treci de școala Mircea Eliade.
Actele alea isi vor pierde valabilitatea in curand, ca multe alte autorizatii de constructie garaje din oras. Exemplu M15 linga centru de donare.
Nu au fost făcute de persoane private, asa ceva nu exista atunci. Deci lasă tu teoriile cu valabilitatea actelor ca asa ceva nu exista în acest caz. Acele vonstructii exista de minim 40 de anivdi si fost făcut de primaria de atunci. Ca sa demoleze trebuie o grămadă de lucruri, conditii de indeplinit și foarte mulți bani. Și pentru ce? Ca vrei tu? Trebuie sa înțelegi ca acelea sunt construcții făcute cum ceres legea atunci. Si în astfel de cazuri nuvexista noțiunea de expirare a valabilității autorizatiei. Sau după tine ne apucam sa demolat toate clădirile vechi ca au autorizații vechi??? Mai sa fie! De unde scoți tu logica asta strâmbă? Repet, sunt constructii făcute cu acte. Apoi ca sunt folosite la măgării (unele) te întreb noi nu avem politie pentru asta? Nici exemplul cu centrul de donare nu tine. Te las singur sa descoperi de ce.
Eu înțeleg ce spui, dar n-am spus că ar fi ilegale. Am spus doar că nu sunt viabile din punct de vedere economic!
Am închiriat un astfel de garaj pentru mașină, când am stat în zonă. Proprietarul ținea găini în garaj.
Fiecare garaj are contract de închiriere cu primăria, și majoritatea au și curentul tras, cu contor separat!
Deci cunosc destul de bine situația lor 😜
Dar vremurile se schimbă! Proprietarul terenului este primăria, și poate dispune de teren cum dorește ea!
Ce spui intr-un fel e logic doar ca nu vad ca ar interesa pe cineva sa facă schimbări. Plus asta ar presupune eradicarea cuibului de tighitighi care am înțeles ca si acolo si-ar depozita rezervele în astfel de “garaje”. În orașul asta din punct de vedere urbanistic lucrurile se tratează în continuare de parca nu ar avea vecinătăți. Deci dacă am trai în Oradea si ar fi venit primarul ca gata facem ceva ziceam și eu ca în final mergem spre mai bine. Dar noi pe post de investiții schimbam pavaje și borduri din doi în doi ani.