Ultima actualizare: azi, 18:50
Locale

Sfaturi care te ajută să-ţi transformi viitoarea casă într-un cămin de vis. 1 – Locaţia

locatia caseiLocația, locația și din nou… locația!

Probabil primul și cel mai important aspect la care ar trebui să te gândești atunci când iei decizia să te muți dintr-un apartament într-o casă. În funcție de locul unde se află căminul tău poți fie să economisești bani, timp și energie, fie să risipești aceste resurse.

Îți dorești o casă în centrul orașului sau în afara acestuia?

Casele care se află la periferie au un preț cu până la 40% mai convenabil decât cele pe care ți le poți achiziționa în centru.

Iar acest procent de 40% chiar se simte la nivel financiar!

Cu această sumă de bani economisită ai putea să cumperi nu una ci chiar două mașini pentru tine și pentru familia ta…

Ai putea să îți plătești toată cantitatea de carburant pe care o vei utiliza pentru următorii 16 ani… 🙂

Sau ai putea să folosești această diferență de bani ca să îți rezervi, încă de pe acum, concediile pe care le vei avea în următorii 33 de ani, an de an.

Majoritatea oamenilor asimilează o casă în afara orașului cu o risipă de timp, bani și energie și cu un sentiment general de disconfort. Tocmai din acest motiv este necesar să alegi locația viitoarei case în funcție de punctele tale de interes!

casa de visDacă ai ajunge de două ori mai repede la serviciu față de colegii tăi, care stau într-un apartament în centrul orașului și care înfruntă în fiecare dimineață blocajele de trafic? Dacă ai avea grădinițe foarte bune și în imediata apropiere a casei tale?

Cât de repede ajunge copilul tău la școală? Are vreun mijloc de transport asigurat (un autobuz școlar)?

Cât timp îți ia să ajungi până la magazinele și supermarket-urile tale preferate? Până în centrul orașului? Sau înapoi acasă ca să poți lua cina împreună cu familia ta?

Alege-ți punctele tale de interes și analizează dacă situația ta actuală se va îmbunătăți (din perspectiva timpului, a banilor și a energiei) în momentul în care te vei muta la casă.

”Testează” calitatea serviciilor oferite de zona respectivă. Pune cât mai multe întrebări, vizitează-ți punctele de interes și asigură-te dinainte că atât nevoile tale precum și cele ale familiei tale sunt îndeplinite.

Cristian Budău Boloban

www.davilasconstruct.ro

3 comentarii

  1. satmarean Răspunde

    Cea mai mare risipa de timp se face in blocaje nu in distanta. EU locuiesc la 10 km de oras; pana in oras fac 10 min cu viteza regulamentara si de la intrare in oras pana la locul de munca (5 km) in aprox. 15 min.
    Abia dupa e te-ai mutat la casa incepi sa intelegi si sa simti ce inseamna “intimitatea” . In timp foarte scurt iti doresti ca vecinii, cu care altadata iti suflau in ceafa , acum ,sa fie cat mai departe.
    In Bucuresti, de la locul de munca pana acasa se fac in medie cam 45-50 min zilnic de 2 ori…

    Deci…salut locatia in afara orasului Satu Mare !!!!

    • Cristian Răspunde

      Asa este, linistea si intimitatea pe care o ai intr-un cartier aflat in afara orasului nu le gasesti in oras! Vesticii au realizat acest lucru cu mai bine de 20-30 de ani in urma! LA noi, in Romania exista o prejudecata ce tine de deplasare. In anii 90 exista un autoturism la 10 familii. Atunci era greu de inchipuit sa traiesti in afara orasului si sa-ti desfasori activitatea, zilnic, in oras. Acum sunt cate unul – doua autoturisme per familie. Tendinta de iesire din oras a inceput si la noi, dar prejudecata mai sus amintita, a incetinit trenndul la un moment dat. Acum insa orasenii constientizeaza tot mai mult nevoia de a se stabilii la periferii si au depasit mai susamintita prejudecata a lipsei mijlocelor de deplasare 🙂

      • victor Răspunde

        Nu prejudecatile, ci mai ales imposibilitatea asigurarii de utilitati, infrastructura, de catre administratiile locale sunt problemele reale. Parerea mea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.