Ultima actualizare: ieri, 21:27

Publicitate

Sfaturi care te ajută să-ţi transformi viitoarea casă într-un cămin de vis. 4 – Numărul de camere

casa de visCare este numărul optim de camere?

La fel ca și în cazul determinării suprafeței reale necesare pentru noua casă, am observat că majoritatea oamenilor își doresc, la început, să își construiască sau să își cumpere o casă care să aibă o cameră în plus: camera ”în caz că”.

În caz că vin părinții sau prietenii în vizită… În caz că vor exista renovări ale casei…

În caz că vom fi ”strâmtorați” financiar și vom închiria camera respectivă… În caz că vom avea nevoie să transformăm o cameră într-un birou…

Indiferent de motiv, această cameră ”în caz că” va crește costul de execuție și de achiziție şi te sfătuiesc să nu o alegi decât dacă ştii sigur că vei avea nevoie de ea, în mod regulat.

Altfel, vei risipi o sumă importantă de bani, pe care i-ai fi putut investi într-un obiectiv pe care ți-l doreai de foarte mult timp: un concediu prelungit, o mașină, achitarea taxelor de școlarizare ale copilului tău astfel încât acesta să aibă parte de cea mai bună educație, etc.

Formula recomandată de calcul, în ceea ce privește numărul de camere, este următoarea:

Dormitoare pentru X număr de copii + 1 dormitor matrimonial + 1 Living

numarul de camereBazându-ne pe această formulă de calcul, o familie care are 2 copii, ar avea nevoie de 2 dormitoare pentru aceștia, 1 dormitor matrimonial și 1 living, adică de o casă care să aibă 4 camere.

Sfătuiește-te cu dezvoltatorul tău, cu agentul tău imobiliar sau cu persoana care se va ocupa de designul interior al căminului tău și găsește soluții mult mai eficiente din perspectiva bugetului și a timpului pentru a rezolva și situațiile ”în caz că…” pe care le-ai luat în considerare.

Din acest motiv este necesar să îți treci pe hârtie nevoile tale reale și prioritățile tale actuale înainte să pornești într-o ”vânătoare de case”.

Claritatea te va ajuta extraordinar de mult să iei cele mai potrivite decizii astfel încât să nu te trezești în nefericita situație de a-ți cumpăra o casă pentru ca, mai apoi, să nu ai fondurile necesare să o mobilezi așa cum îți dorești tu…

Sau să îți cumperi o mașină care te va ajuta să economisești foarte mult timp în realizarea activităților tale frecvente.

Cristian Budău Boloban
www.davilasconstruct.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.