Ultima actualizare: azi, 18:50
Locale

Distribuirea rechizitelor școlare gratuite s-a finalizat. Peste 16.000 de elevi au primit rechizite.

conferinta ISJ (5)Distribuirea rechizitelor școlare  gratuite în unitățile de învățământ din județul Satu Mare s-a finalizat astăzi. Peste 16.000 de elevi din 94 de școli sătmărene au primit ghiozdane, penare și caiete pentru anul școlar 2014- 2015.

Anunțul a fost făcut astăzi de către inspectorul școlar general al ISJ Satu Mare, Claudiu Mondici într-o conferință de presă susținută la sediul Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare.

Potrivit inspectorului, suma care a fost alocată județului pentru rechizitele școlare este de 385.000 de lei, estimată pentru 16.500 de pachete. Iar în urma solicitărilor făcute de către părinții s-a înregistrat un număr de 16.251 de copii care au primit rechizite școlare gratuite.

Rechizitele școlare gratuite au fost distribuite în 94 de unități de învățământ din județul Satu Mare, beneficiarii fiind doar copii din familiile care au venit net lunar pe membru de familie de maxim 50% din salariul de bază minim brut pe țară. Astfel, au fost împărțite 1817 pachete la clasa pregătitoare, 2504 pachete la clasa I, 4957 pachete la clasele II- IV, 4887 pachete la clasele V- VII și 2086 pachete la clasa VIII- a.

În cadrul conferinței, Claudiu Mondici a dat informații și cu privire la modurile de încălzire în unitățile de învățământ școlar din județul Satu Mare, declarând că la nivel de județ, cinci unități sunt încălzite cu centrale termice pe gaz GPL, 122 de unități cu centrale pe gaz metan, 98 de unități cu centrale pe lemne, o unitate cu centrală pe motorină, 6 unități cu convectoare pe gaz și 77 cu sobe de teracotă.

De asemenea, a mai anunțat că în Monitorul Oficial al României a fost publicat un ordin de ministru cu privire la metodologia cadrului de organizare și funcționare a consiliilor de administrație din unităților de învățământ. Ca urmare, conducerea ISJ Satu Mare a stabilit în urma unui consiliu de administrație la Inspectoratul Școlar, ca pentru unitățile de învățământ preșcolar precum și pentru unitățile de învățământ care au un număr de maxim 12 grupe sau clase, consiliul de administrație să fie format din 7 membri, pentru cele care au un număr mai mare de 12 grupe și mai mic de 30 de grupe, numărul de membri să fie de 9, iar pentru unitățile de învățământ care au peste 30 de clase, numărul de membrii să fie de 13.

În cazul în care unitățile de învățământ preșcolar și cele de nivel gimnazial cu un singur rând de clase, au  7 membri din care 3 sunt cadre didactice, 2 reprezentanți ai părinților, un primar sau reprezentant al primarului și un reprezentat al Consiliului Local.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.