Valeriu Zgonea promite eliminarea accizei la pălincă, după schimbarea lui Băsescu

12 noiembrie 2014 | 2 comentarii

Valeriu Zgonea (14)Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, s-a întâlnit astăzi în Palatul Administrativ cu mai mulţi producătorilor de pălincă din judeţ, dorind să-i asigure că după schimbarea preşedintelui Traian Băsescu va fi promulgată legea care elimină acciza la pălinca pentru consum propriu. Valeriu Zgonea a fost însoțit de către deputatul Octavian Petric, prefectul Eugeniu Avram și au purtat discuții cu mai mulți producători din județ, precum și cu președintele Federației Producătorilor de Pălincă Gheorghe Ciocan și vicepreședintele Cornel Mureșan.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a dar asigurări că există un accept la nivelul grupului parlamentar majoritar, al PSD, ca accesul ce vizează modificarea Codului Fiscal să treacă de Camera Deputaţilor.

Strategic, dacă îl trimitem acum şi-l votăm acum, există posibilitatea ca preşedintele statului să-l conteste la Curtea Constituţională şi să-l putem pierde. De aceea, discuţia pe care am avut-o cu colegii iniţiatori a fost să-l promovăm în Camera Deputaţilor în momentul în care avem un nou preşedinte, care v-a transmis că se va bate la Bruxelles pentru acest lucru, şi va încerca o negociere la nivelul Comisiei Europene pentru cei care sunt producători în uz propriu al acestui produs tradiţional românesc“, a spus Zgonea.

Dacă proiectul va fi aprobat, cei care vor produce pălincă pentru consum propriu vor fi scutiţi de la plata accizei pentru 200 de litri de 50 de grade tărie. 

Etichete: , , , , , , ,

Categorie: Locale

Comentarii (2)

Trackback URL | RSS Feed comentarii

Responsabilitatea juridică a comentariilor revine în totalitate autorilor, care își asumă în întregime și consecințele legale

 1. Unu spune:

  Da ce are Basescu cu acciza de parca de el depinde si nu guvernul Ponta. Deci fratilor dacă pleacă Base benzina va fi pe gratis.
  Ca Ponta a băgat o acciza de 7 eurocenți chiar daco Basescu sa opus.

 2. Mirica spune:

  DRAGA VICTOR, TI IUBIM,
  CA CA T INI VREM SA HIM !!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

 • RSS
 • Facebook
 • Google+
 • LinkedIn
 • YouTube
 • Pinterest