Ultima actualizare: azi, 11:58

Locale

Marş pentru viaţă la Satu Mare (FOTO& VIDEO)

Mars pentru viata (15)Sute de sătmăreni au participat astăzi la “Marşul pentru viaţă” organizat în centrul municipiului Satu Mare de către asociaţia “Sfântul Acoperământ al Maicii Domnului” şi Asociaţia “ProVita”.  

Sătmărenii s-au adunat pe platoul din faţa Muzeului Judeţean, unde au rostit o rugăciune, au cântat câteva melodii, după care au pornit la marș spre Centrul Vechi.

Aceștia aveau pancarte cu mesaje precum: “Pentru viaţă, pentru femeie, pentru familie”, “Cu fiecare copil, un înger vine în lume”, “Noi suntem generaţia pentru viaţă”, “Avortul… o inimă se opreşte, o altă inimă se frânge”, “Fiecare viaţă este un dar”, “Avortul nu este niciodată o soluţie, întotdeauna este un eşec”, “Avort – 10 minute să-l faci, o viaţă întreagă să-l regreţi”, “Fiecare copil merită o zi de naştere”, “Lăsaţi căutările pe Marte, descoperiţi viaţa în pântecele mamei“.

“În fiecare an noi organizăm acest marş care bine să sprijine femeia în criză de sarcină, luptăm împotriva crimei de avort şi încercăm să sprijinim din toate punctele de vedere familia tradiţională. Familia este celula de bază a societăţii. O societate sănătoasă are întotdeauna la bază o familie. Multe tinere din ziua de astăzi cred că nu au altă opţiune decât avortul, pentru că de obicei în societatea noastră, oamenii cărora li se întâmplă unele necazuri de acest gen sunt dispreţuiţi şi marginalizaţi. Nu este aşa, în totdeauna există o opţiune, şi opţiunea cea mai bună este viaţa. Viaţa fiecărui copil care se naşte este o viaţă importantă pentru că fiecare copil se află în planul lui Dumnezeu”, a declarat preotul Tiberiu Vălean.

“Marşul pentru viaţă” se organizează astăzi în peste 100 de oraşe din România și Republica Moldova. Evenimentul are loc anual, în preajma Praznicului Buneivestiri, cu scopul afirmării dreptului la viață al tuturor persoanelor începând de la momentul concepției şi până la moartea naturală. Totodată, este o afirmare a familiei tradiționale și a valorilor acesteia, care sunt temelia unei societăți creştine solide şi sănătoase.

Conform statisticilor, România a înregistrat în anul 2008 cea mai ridicată rată de avort din Europa: 578 de avorturi la 1.000 de naşteri, media UE fiind de 228. În ultimii 50 de ani, numărul de avorturi înregistrate oficial în România a depăşit 22 de milioane dar numărul real al acestora este mult mai mare.

În prezent, numai în spitalele de stat, se fac circa 220 de avorturi pe zi, neexistând statistici pentru clinicile private.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.