Ultima actualizare: azi, 13:02

Locale

Hidrologii avertizează: Cod galben – pericol de inundații în județul Satu Mare!

Cod galben pentru râuri din 12 bazine hidrografice din România, inclusiv din județul Satu Mare, până marți dimineața, anunță Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor.

„Ca urmare a precipitaţiilor prognozate şi propagării, specialiștii #INHGA au instituit Codul galben, cu valabilitate începând de astăzi, 10 iunie, de la ora 12:00, până mâine dimineață, la ora 9:00.

În acest context sunt posibile depășiri ale cotelor de atenție pe râuri din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Tur, Someş, Barcău, Crişul Repede, Crişul Negru, Mureş, Jiu, Olt, Siret şi Prut, în județele: Satu Mare, Bistrița Năsăud, Cluj, Sălaj, Maramureș, Bihor, Arad, Harghita, Mureș, Alba, Sibiu, Hunedoara, Gorj, Mehedinți, Brașov, Vâlcea, Bacău, Suceava, Neamț, Iași, Vaslui și Botoșani”, transmite Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor.

Atenționarea Hidrologică vizează în principal fenomenele de scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale, care se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din judeţele: Maramureş, Satu Mare, Bistriţa Năsăud, Mureş, Neamţ şi Iaşi.

„Recomandăm vigilență sporită în cazul desfășurării unor activități expuse la inundații. În funcție de evoluția fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice”, mai transmite Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.