Ultima actualizare: azi, 13:02

Locale

Trenurile Soarelui pornesc la drum. Cât durează și cât costă călătoria de la Satu Mare către litoral

Din 14/15 iunie 2024, toate trenurile duc la Marea Neagră. CFR Călători dă startul programului estival de transport „Trenurile Soarelui”. Turiștii vor avea la dispoziție 30 de trenuri ce vor asigura zilnic legături directe din toată țara cu staţiunile de la Marea Neagră și cu Delta Dunării până la data de 7/8 septembrie 2024.

Toate regiunile ţării vor fi conectate în perioada verii cu destinaţiile de vacanţă cele mai căutate de pe litoralul românesc, CFR Călători oferind tuturor posibilitatea de a călători fie cu trenurile directe dinspre Arad, Deva, Timișoara Nord, Reșița Nord, Oradea, Satu Mare, Baia Mare, Cluj Napoca, Târgu Mureș, Brașov, Suceava, Iași, Galați, Buzău, fie prin asigurarea unei conexiuni rapide din București Nord prin intermediul trenurilor care circulă într-un orar cadențat (la 1-2 ore) pe ruta București Nord – Constanța și retur.

Mangalianul va porni din Satu Mare la ora 13.20 și este programat să ajungă pe litoral, în Mangalia, la ora 8:30. Din stația Mangalia, trenul va porni la 15:26 și este programat să ajungă la Satu Mare la ora 10:39.

Condiții de călătorie

Toate trenurile InterRegio estivale au în compunere vagoane clasa climatizate, dotate cu prize electrice pentru încărcarea bateriei laptop-ului sau a telefonului mobil, toalete ecologice, uși de acces și intermediare semiautomate. Majoritatea vagoanelor sunt modernizate (reconstruite integral) în ultimii 14 ani. De asemenea, trenurile cu parcurs lung au în compunere vagoane cușetă și vagoane de dormit.

Tarife

Biletele la trenurile CFR Călători sunt accesibile tuturor prin gama variată de oferte comerciale. Acestea sunt prezentate în detaliu pe www.cfrcalatori.ro, la secțiunea Trafic intern/ Oferte și Facilități. Pentru serviciile cuprinse în programul special estival sunt valabile toate facilitățile de călătorie acordate prin actele normative în vigoare.

De asemenea, călătorii pot beneficia de reduceri precum: 10% reducere din tariful de transport la cumpărarea unui bilet cu oferta dus-întors; o reducere de până la 10% din tariful de transport la cumpărarea cu anticipație, 25% la cumpărarea în baza cardului TrenPlus. Elevii beneficiază de gratuitate, iar studenții de 90% reducere la călătoria în vagoanele clasa a 2-a.

În perioada programului estival de transport, pe secția Constanța – Mangalia, turiștii aflați pe litoralul românesc au posibilitatea de a călători între stațiunile de pe litoral cu trenurile Regio puse la dispoziţie de CFR Călători. De asemenea, trenurile de lung parcurs care vin din mari oraşe ale ţării (cu plecare din Arad, Oradea, Timişoara, Satu Mare, Târgu Mureş, Cluj Napoca, Sibiu, Reşita, Suceava, Iaşi, Craiova, Bucureşti etc) vor asigura legătura directă cu staţiunile de pe litoral, până la Mangalia.

Modalități de cumpărare a biletelor

Pentru a avea o predictibilitate a cererii de transport și pentru a ne putea adapta cât mai bine capacitatea de transport la numărul de locuri solicitat, CFR Călători recomandă planificarea din timp a călătoriei, inclusiv cumpărarea legitimaţiilor de călătorie. Biletele pot fi achiziţionate cu anticipație de 30 zile, utilizând următoarele canale de vânzare:

  • online de pe cfrcalatori.ro;
  • din aplicația mobilă “CFR Călători mersul trenurilor și bilete online” (disponibilă în Google Play, App Store și Huawei AppGallery);
  • de la automatele de vânzare bilete din gări;
  • de la casele de bilete din gări, agenții de voiaj CFR Călători și distribuitori autorizați (agenții de turism).

Recomandări

Înainte de efectuarea călătoriei, rugăm pe toți pasagerii să se asigure că au bilet, pentru evitarea taxării suplimentare în tren. Biletul de călătorie trebuie să fie corespunzător rangului de tren și zonei kilometrice. Altfel vor suporta costurile amenzii conform reglementărilor în vigoare.

Pentru informații actualizate despre circulația trenurilor, oferte sau tarife, călătorii sunt rugați să consulte pagina de internet a companiei www.cfrcalatori.ro, secțiunea Mers Tren Trafic Intern, să ne contacteze la numărul de telefon 021/9521 (pentru traficul intern), la numerele de telefon de la gările CFR publicate pe site la secțiunea INFORMAȚII TELEFONICE sau să se adreseze personalului nostru din stații.

7 comentarii

  1. De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

    Fain. Plecați de pe acuma ca la închiderea sezonului să ajungeți și voi. Facilități extra numai pentru voi care alegeți acest drum – traversarea țării în regim de tren Juji ca nu cumva să scăpați vreo turmă de capre sau alte treburi obișnuite pe traseu. Ar vtrebui inclus aici și campare peste noapte pe traseu pe lângă linia ferată. Că dacă stăm și ne uităm la timpi totuna este că mergeți sau stați pe loc.

    • Satoros Tzigani Răspunde

      Meri cu caruta (masina). Poate doua zile. Sau trei. Sau o saptamana. Pana la mare. Da te mai opresti pe drum. Mai vezi o cascada, o oaie, un magar, un urs, o capra neagra, ma rog, toata fauna. Munti, paduri, peisaje si “panarame”. Faci poze si filmari la greu..Merita vacanta in circuit. Ici colo vezi de toate intr-o saptamana. Nu stai ca bouu sapte sau paisprezece zile la mare. Ca te plictisesti dupa trei zile. Si mai si dai o groaza de bani. Crede-ma. Eu fac asta de ani de zile. Circuit. Cu popas de o zi cel mult intr-un loc.

      • mere tu cu căruța Răspunde

        Exact de asta nu mă duc la Marea Neagră. Adică să mă duc la mare ca să ce???? Stau cu burta la soare și atât? Iar seara când mă duc la ceva restaurant mă apucă groaza de prețuri? Tu știi că pe plajă efectic în Salou lângă stațiune mult mai stațiune ca și Mamaia prețurile sunt pe plajă !!!!! ca și la noi la CBA la magazin aici în oraș???? Nu tată. Mă duc în alte părți, sunt servit și nu furat și mai văd și altceva. Iar dacă am bilet la mare nu fac turul țării prin Carpați ori pe Clisura Dunării sau prin Bucovina pe traseu.

  2. GeoFer Răspunde

    Ca pasionat de trenuri îl văd din ce în ce mai slab de la an la an.
    Anul trecut trenul IRN 1941(Satu Mare-Mangalia) pornea cu 5 vagoane în acest an cu 3 vagoane.
    Vagonul tip AVA 200(clasa 2) sunt vagoane mult mai bune şi mai conformabile.
    Sunt curios de aierul condiționat cănd temperatura va atinge afară 30 de grade.
    După părerea mea 1-1 dormit şi cuşetă e cam puțin.
    Iar se va ocupa aceste vagoane cu luni de zile înainte şi cine vrea să beneficieze de aceste vagoane pt o cālătprie de urgentă nu o să mai aibă loc?
    E organizat foarte prost compoziția vagoanelor.

    • Satoros Tzigani Răspunde

      Si mie imi plac trenurile. Ca pot sa buzunaresc. 😁

    • Satoros Tzigani Răspunde

      Acuma pe bune. Chiar ii faina calatoria cu trenu. Din copilarie mi-a placut. Intotdeauna m-a fascinat.

  3. Mda Răspunde

    Mda. Nu știți, cursa de anul trecut a ajuns la destinație sau încă e pe drum???
    https://www.facebook.com/reel/1400312057349929

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.