Ultima actualizare: ieri, 13:28

Locale

FOTO. Eveniment superb. Zeci de tineri orfani au petrecut momente de neuitat în județul Satu Mare

Asociația Eliezer, în parteneriat cu DGASPC Satu Mare și cu sprijinul Consiliului Județean, au organizat o întâlnire a tinerilor din sistemul de protecție socială din județele din nord-vestul țării: Satu Mare, Cluj, Sălaj, Maramureș și Bihor. Organizatorii au oferit șansa participanților ca prin activitățile organizate să socializeze, sa se cunoască mai bine, să facă un schimb de experiență, să petreacă momente de neuitat la Satu Mare.

La evenimentul intitulat ,,Teambuilding pentru tinerii din sistemul de protecție din Nord” au participat 50 de copii si tineri din sistemul de protecție a copilului din județele din nord-vestul țării, însoțiți de personal de specialitate (10 educatori/șefi de servicii sociale).

Prima zi a debutat cu întâlnirea tuturor la Casa Eliezer din Micula, iar după diverse activități, seara s-a încheiat cu un pizza-party. Mai apoi, tinerii si personalul de specialitate au vizitat Muzeul Tarii Oașului, după care au participat, la Cionchești, la un workshop pe tema ,,Capcanele zilelor noastre” unde au avut loc activități de informare, consiliere și jocuri de rol pe tema abuzului, bullying în școli, dar și a importanței educației și modelelor pozitive în viață.

Evenimentul s-a încheiat cu povestea președintelui Asociației Eliezer, Anton Varga, un tânăr crescut în sistemul de protecție care prin muncă, ambiție și perseverență a reușit să dezvolte Centrul Multifuncțional Eliezer.

La eveniment au participat: Secretarul de stat în Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Anca Hendea, directorul de cabinet al președintelui Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, Mădălin Iamandei, președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, secretarul județului Satu Mare, Mihaela Crasnai, președintele Asociației Eliezer, Anton Varga, directorii DGASPC din Satu Mare, Cluj, Sălaj, Bihor și Maramureș, precum și reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare și ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Satu Mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.