Ultima actualizare: azi, 09:55

Locale

FOTO/VIDEO. Peste 30 de vite au ars în incendiul de la Decebal

Peste 30 de vite au ars în incendiul de la Decebal. Inspectoratul pentru Situații de Urgență SOMEȘ al județului Satu Mare a fost alertat astăzi, în jurul orei 17.00, să intervină pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la un adăpost de animale din localitatea Decebal.

Pentru gestionarea situației de urgență au fost alocate 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă, un echipaj de prim ajutor SMURD B2 și terapia intensivă mobilă de la nivelul Detașamentului de Pompieri Satu Mare respectiv o autospecială de stingere cu apă și spumă cu o capacitate de 10.000 l din cadrul Detașamentului de Pompieri Carei.

Ajunse la fața locului forțele profesioniste au constatat că incendiul se manifesta violent cu degajări mari de fum pe o suprafață de aproximativ 1500m² la nivelul adăpostului de animale.

S-a intervenit de urgență pentru localizarea, limitarea și lichidarea incendiului înaintea propagării acestuia la anexele alăturate.

În urma evenimentului s-a degradat adăpostul pentru animale în totalitate, parte din anexă.
Dintr-un număr de 40 de bovine, 7 au fost salvate iar 33 au fost surprinse de flăcări.
În urma cercetărilor efectuate la fața locului, pompierii militari au constatat cauza probabilă de izbucnire a incendiului ca fiind scurtcircuit electric, imprejurarea determinantă, cablu electric defect.

La fața locului echipajele de pompieri din cadrul Detașamentului de Pompieri Satu Mare acționează în continuare pentru identificarea posibilelor focare.

7 comentarii

  1. ecologist Răspunde

    Nu știu dacă a sesizat cineva dar adăpostul era acoperit cu plăci de azbociment. După cunoștințele mele exhaustive este interzis.. Că una e că ai plăci la o construcție veche și nu ai ce face asta este acoperișul moștenit și alta este când faci ceva nou. Și când mă gândesc că probabil ce se producea era comercializat de acolo??????? Na acuma s-a rezolvat și problema asta. Nu sunt cârcotaș dar totuși e vorba și de sănătatea consumatorului. Mă întreb așa în mine când se făcea, că se făcea sigur, inspecția pentru subvenție asta nu a văzut nimeni?

    • Vasy Răspunde

      Mai sunt mulți căcați de specialiști?

      • ecologist Răspunde

        Auzi kkt-ule! Apoi dacă tot tu așa pe persoană fizică te vei îmbolnăvi din cauza asta tot tu vei fi care vei urla că unde sunt specialiștii și de ce nu au făcut nimic????? Atenție directiva cu azbest se aplică din 2010! Și când un produs potențial cancerigen poate intra în contact cu un produs alimentar atunci nu mai merge că închizi ochii. Că tocmai închiderea ochilor a dus la Colectiv, Crevedia sau Ferma dacilor. Când se va pricepe vreodată că tolerarea de astfel de lucruri ne face mult rău.

  2. Varu Răspunde

    În lumea civilizată azbestul este interzis cu desăvârșire,iar dacă ești prins faci pușcărie,dar aici la Românica mâncăm azbest pe pâine.Nu oamenii sunt de vină, căcăcioșii ăstea de politicieni care de treizeci de ani n-au făcut nimic pentru țara asta,dar au făcut în schimb pentru ei și pentru cei care îi protejează,gen magistrați polițiști securiști pe care iau făcut din pix niște burghezi.

  3. Vali Mada Răspunde

    Pataki e de vina!

  4. @Norick Răspunde

    ASTA SE POATE ÎNCADRA CU SIGURANȚĂ LA CRIMĂ CU PREMEDITARE ÎMPOTRIVA UMANITĂȚII!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.