Ultima actualizare: azi, 16:16
restaurant, Al Capone
Gastro

Al Capone – meniu bogat și prețuri pe măsură

restaurant, Al Capone

Al Capone

În această săptămână ne-am hotărât s-a luăm prânzul într-o locaţie în care chiar nu am mai fost vreodată. Este una bine cunoscută, cu publicitate şi reputaţie bună şi chiar cu o denumire de notorietate: Al Capone.

 

E drept că în loc de Al Capone îi tot spuneam Al Pacino şi asta de dragul actorului. Poate şi din cauza faptului că Al Pacino a jucat în renumitul film The Godfather şi regretatul actor Marlon Brando l-a interpretat pe Vito Corleone. Dar astea sunt doar mici detalii cinefile şi nu culinare.

Să revenim la cochetul Restaurant & Pizzerie Al Capone. Spun cochet, deoarece chiar m-a surprins plăcut ambianţa şi decorul restaurantului. Iniţial ne-am aşezat în a doua încăpere la o masă din faţa barului, dar acolo era un salon pentru nefumători, aşa că schimbăm încăperea. Reintrăm în cea din faţă, mult mai luminoasă.

De cum ne-am aşezat la masă suntem întâmpinaţi de chelner care cu promptitudine ne aduce meniurile şi suntem întrebaţi dacă dorim ceva de la bar. Promptitudinea ospătarilor, fapt des întâlnit în restaurantele sătmărene ce se respectă, lasă întotdeauna o bună impresie tuturor clienţilor care calcă pragul unor astfel de localuri.

Remarcăm că şi la acest restaurant se serveşte “meniul zilei” la preţul de 12 lei. Toate persoanele prezente la acea oră serveau acest meniu. Dar noi, după lungi analize, şi nu glumim chiar am citit fiecare preparat din meniu, am ales: papricaş de somn cu lăşti cu brânză, platou vegetarian (legume înăbuşite, caşcaval afumat la grătar, felii de camembert pane, ciuperci pane cu sos tartar) şi pulpă de pui a la Bakonyi cu tăiţei din clătite.

În timp ce ne aşteptam preparatele, analizăm interiorul restaurantului. Totul era curat, tapetul de pe unii pereţi ai restaurantului ne-a plăcut la nebunie, chiar ne-am ridicat de la masă pentru a-l pipăi, de la distanţă dându-ne senzaţia de multe aţe negre lipite de perete. Baia de asemenea era curată, igienizată, cu muzică, bine dotată şi modernă. Recunoaştem, investiţia făcută în decorul restaurantului a avut efectul scontat. Nu ştim cât a însumat această investiţie, dar nici n-am vrea să aflăm, aceste amănunte ce aparţin doar conducerii restaurantului.

Într-un sfârşit ne apar şi preparatele. Sunt porţii imense. Mâncarea servită este aspectuoasă. Apreciem că se pune accent şi pe estetica preparatului servit.

Şi acum hai să descriem ce am primit fiecare.

Platoul vegetarian conţinea toate cele detaliate în meniu, legumele înăbuşite (broccoli, conopidă, morcovi, mazăre) erau plăcut condimentate, nu avea acel gust foarte des simţit, din păcate, de Delikat, Vegeta şi alte mixuri de legume deshidratate şi foarte sărate. Platoul vegetarian e perfect. Nota 10.

Papricaşul de somn cu lăşti cu brânză acoperă în întregime o farfurie uriaşă. Lăştile cu brânză au fost aromate cu mărar iar papricaşul de somn era cu multă smântână. Gustos, dar nu foarte pe placul colegului meu. Servise o astfel de mâncare dar puţin mai gustoasă în Ungaria. S-a dat greşit comanda. Nota 9.

Pulpă de pui a la Bakonyi cu tăiţei din clătite. Garnitura de tăiţei din clătite n-am mai gustat. Am s-o ţin minte şi chiar am s-o aplic în rarele mele experimente culinare. Sosul unguresc Bakonyi de smântână cu kaiser, ardei şi ciuperci era delicios în combinaţie cu tăiţeii din clătitele. Dar, din păcate, pulpa de pui era mult prea tare, mult prea prăjită, mult prea uscată. Abia dacă am putut tăia o bucată din ea. Evident, am pus-o deoparte. Nota 8.

În timp ce noi ne gustam preparatele, am remarcat prezenţa continuă a ospătarilor care la doar câţiva metri de mese supravegheau fiecare mişcare a clienţilor. E bine că sunt pe fază la ceea ce-ar dori clienţii şi sunt exagerat de prompţi cu doleanţele acestora, dar privirea continuă a acestora asupra ta te jenează în timp. Chiar dacă-i ignori, privirea fixă asupra ta te inhibă. Recomandăm ca supravegherea clienţilor să se facă puţin mai discret. În rest nu avem ce comenta.


Nota de plată:
Platou vegetarian – 19,5 lei, Papricaş de somn cu lăşti cu brânză – 21 lei, Pulpa de pui a la Bakonyi cu tăiţei din clătite – 24,9 lei, o cafea lungă cu lapte – 4,3 lei, 3 ape minerale – 11,7 lei. Cost final 81,4 lei.

Închei acest articol cu o notă finală pentru Restaurantul & Pizzeria Al Capone. Decor, ambianţă, igienă nota 10; preparatele, în urma mediei primeşte nota 9 iar servirea primeşte 9. Notă finală 9,33.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.