Ultima actualizare: azi, 15:55

Locale

Incredibil! Un sătmărean spune că a stat 12 ore în Someş, prins de crengile unei sălcii

pompieri

Incredibil! Un bărbat susţine că a stat aproape 12 ore în Someş, ţinându-se doar de nişte crengi, până ce strigătele de ajutor i-au fost auzite de un trecător, care a sunat la numărul unic de urgenţe.

Vasile C, de 59 de ani, a fost găsit în apă, prins de nişte crengi, lângă podul de fier. Acesta susţine că s-a plimbat pe malul Someşului şi a alunecat în râu, marți, în jurul orei 21.00, iar de atunci a rămas în apă până azi dimineață, la ora 8,30, până ce a fost auzit de un trecător și a fost salvat de pompieri.

Deşi apa râului era până la nivelul genunchilor, acesta nu a reuşit să iasă întrucât malul a fost foarte abrupt. Bărbatul nu are familie şi locuia pe unde apuca.

Sătmăreanul a fost scos în cele din urmă din apă de către pompierii militari, care s-au deplaşat la faţa locului cu o autospecială dotată cu barcă şi o ambulanţă SMURD. Echipa de intervenţie, sub comanda Plt. adj. şef Borota Ioan, a ajuns la locul intervenţiei la ora 08.35 şi a constatat că bărbatul se afla în apă până la brâu şi se ţinea cu mâinile de o salcie. Pompierii au acţionat pentru scoaterea persoanei din apă, care a fost predată echipajului SMURD fiind transportată la Unitatea de Primire Urgenţe.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţe, Constantin Damian, a declarat că bărbatul a ajuns în stare de hipotermie moderată. Acesta a precizat că momentan pacientul este conştient şi se află în stare bună.

Potrivit unor cadre medicale, este puţin probabil ca bărbatul să fi stat în apă 12 ore, cel mai sigur acesta ar fi rămas în Someş doar câteva ore, având în vedere că a ajuns la Urgenţe în hipotermie moderată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.