Ultima actualizare: azi, 15:55

batut de oamenii legii
Locale

Tânăr în stare gravă după ce a fost bătut de “oamenii legii”. Vezi cum arată!

batut de oamenii legii

Un sătmărean este în stare gravă, fiind operat la Spitalul Județean de Urgență, după ce susține că a fost bătut de o patrulă mixtă a oamenilor legii, formată dintr-un polițist și un jandarm. Tânărul a trecut pe la Urgențe în Tășnad, Carei și Satu Mare, unde a fost operat imediat.

Incidentul s-a petrecut sâmbătă noaptea, în Tășnad. Flaviu Uretean, de 27 de ani, a avut o altercație cu fosta sa prietenă, care a chemat poliția. La fața locului a ajuns o patrulă mixtă, care l-a dus pe tânăr la postul de poliție. Fratele bărbatului agresat, Liviu Pop, susține că a fost luat cu forța de patrulă, împreună cu acesta fiind și doi prieteni, care l-au așteptat în fața postului de poliție. După ce i s-a dat drumul, cei doi prieteni de afară l-au dus la Urgențe în Tășnad văzând că nu se simte bine.

 ”Pe cei doi băieți care erau cu el i-au trimis afară din post și au rămas numai fratele meu cu polițistul și cu jandarmul. El a mers apt, pe picioare înăuntru și când a ieșit deja băieții au văzut că nu e bine. L-au întrebat ce i-au făcut, iar el a zis că a fost bătut de jandarm și polițist. L-au dus la Urgențe pentru că s-a plâns că îl doare foarte tare abdomenul”, a declarat Liviu Pop. Medicul de gardă din Tăşnad i-a dat un algocalmin și l-a trimis acasă. Duminică dimineața, fratele geamăn al tânărului a văzut că nu este bine, astfel că l-a dus la Urgențe în Carei, unde i-au făcut analize și ecografie, după care l-au trimis cu ambulanța la SJU Satu Mare. ”Medicul de gardă când l-a văzut l-a întrebat cu ce ai fost lovit, cine te-a bătut? El a zis că azi noapte l-a bătut un polițist din Tășnad și jandarmul cu care era în patrulă. Medicul l-a și trimis în Satu Mare cu salvarea, unde a fost operat de urgență”, a declarat Liviu Pop.

”Dacă mai întârziam câteva ore putea să moară” Flaviu Uretean a fost operat la Spitalul Județean de Urgență din Satu Mare. Rudele acestuia susțin că medicii le-au zis că tânărul putea să moară dacă mai întârziau câteva ore, având o hemoragie internă. Acum bărbatul este la Terapie Intensivă. Împotriva polițistului și jandarmului a fost depusă o plângere penală. Familia tânărului susține că se încearcă intimidarea martorilor de către colegii oamenilor legii, care vor să mușamalizeze cazul. Rudele spun că acesta a fost lovit în abdomen și falcă, rupându-i și un dinte, din cauza faptului că ar fi refuzat că semneze amenda. ”Mai mult jandarmul l-a bătut. L-au lovit în falcă, are un dinte rup, și în abdomen. N-a vrut să semneze amenda. De aia l-au bătut. I-au aplicat câteva lovituri după care i-au dat drumul. Dacă mai întârziam câteva ore la Satu Mare, medicii ne-au spus că putea să moară. Au scos doi litri de sânge din el. Când a intrat în sala postului de poliție, un alt polițist i-a întrebat: Băi, de ce l-ați bătut, de ce ați dat în el?”, a declarat Liviu Pop.

 

 

Familia victimei spune că polițistul și jandarmul ar fi trebuit doar să aplice legea în cazul acestuia, nu să îl bată, cauzându-i hemoragie internă. Rudele cer acum doar să se facă dreptate, iar cei doi oameni ai legii să plătească pentru faptele lor, și denunță faptul că sunt făcute presiuni asupra martorilor, de către colegi din Poliția Tășnad.

 

Poliția a declanșat o anchetă internă

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare, Roxana Cristea, a declarat că luni a fost declanșată intern procedura cercetării prealabile asupra polițistului, cazul fiind anchetat de Parchet. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean Satu Mare, Cristian Silaghi, jandarmul din Tășnad va fi pus la dispoziția anchetatorilor. Acesta a precizat că se știe de caz, primând prezumția de nevinovăție a jandarmului, însă nu a fost declanșată nicio anchetă internă, întrucât nu s-a depus plângere la inspectorat.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.