Ultima actualizare: azi, 17:36

ponta
Naţionale

Victor Ponta: Decizia finală este ca UDMR să nu participe la guvernare

ponta

Uniunea Democrată Maghiară din România nu va face parte din viitorul guvern, a declarat luni, premierul desemnat Victor Ponta, preşedintele PSD şi copreşedinte al USL, după o serie de discuţii ale liderilor Uniunii Social Liberale cu reprezentanţii UDMR.

 “Decizia finală este UDMR-ul să nu facă parte din Guvern”, a spus Ponta, la Palatul Parlamentului, într-o declaraţie susţinută alături de preşedintele PNL, Crin Antonescu, copreşedinte al USL.

Premierul desemnat a arătat că USL doreşte în continuare să aibă un dialog cu UDMR în privinţa revizuirii Constituţiei, modificării sistemului electoral, reorganizării administrativ-teritoriale.

“Eu îmi menţin decizia, ca prim-ministru şi ca lider politic, de asemenea Uniunea Social Liberală îşi reafirmă această decizie, să păstreze un dialog cu UDMR, care este singurul reprezentant politic al minorităţii maghiare, în toate schimbările pe care dorim să le facem referitoare la Constituţia României, sistemul electoral, la drepturile şi libertăţile fundamentale ale minorităţilor şi la descentralizarea şi dezvoltarea regională”, a precizat Victor Ponta

 
 
Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.