Ultima actualizare: azi, 17:36

Locale

Primăria Satu Mare alungă ciorile şi cerşetorii din oraş

Conferinta de presa, Primaria Satu Mare

Conferinta de presa, Primaria Satu Mare

Primaria Satu Mare începe de joi, 31 ianuarie, o amplă acţiune de alungare a ciorilor din Grădina Romei şi din parcul Spitalului Vechi, dar şi o acţiune de combatere a cerşetoriei.

Conducerea municipiului Satu Mare, alături de şefii unor instituţii implicate în aceste două acţiuni au susţinut astăzi o conferinţă de presă pentru a prezenta câteva detalii referitoare la acţiunile ce urmează să fie derulate.

Primarul Dorel Coica a declarat că joi dimineaţă, la ora 9,00 în Grădina Romei începe eliminarea cuiburilor ciorilor, cu sprijinul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Someş. O acţiune similară va avea loc şi sâmbătă, 2 februarie, în Parcul din Piaţa Eroii Revoluţiei. Se estimează că sunt peste 100 de cuiburi de cioară ce trebuie eliminate. Edilul a făcut un apel la populaţie, să evite pe cât posibil deplasările în aceste zone, iar acţiunile vor dura aproximativ două săptămâni. Consilierul local Butka Gergely a prezentat cele două „aparate de speriat ciori”, achiziţionate după o perioadă de testări. Potrivit acestuia, s-a dovedit că aparatele sunt eficiente, acestea emiţând sunete de avertizare a ciorilor. Aparatele se alimentează cu energie solară prin panouri şi pot fi programate când să emită semnale. Consilierul UDMR a subliniat că aceste aparate vor rezolva problema ciorilor pe termen scurt, iar pe termen lung trebuie luate alte măsuri, cum ar fi plantarea unor arbori pe marginea viitoarei centuri de ocolire şi la marginea oraşului, unde să se poată refugia păsările din oraş. Aceste perdele verzi vor avea şi rol de protecţie a oraşului de praf sau de intemperii.

Primarul Dorel Coica a completat că trebuie luate măsuri şi în ce priveşte fosta groapă de gunoi de pe str. Odoreului, care a rămas sursa de hrană pentru ciori.

Costul aparatelor a fost de aproximativ 1.500 de euro.

 Tot în cadrul conferinţei, primarul a anunţat că începe o mare campanie de combatere a cerşetorie. Astfel, echipaje ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Poliţiei Locale, Direcţiei pentru Protecţia Copilului, Serviciului Public de Asistenţă Socială şi Asociaţiei Stea, vor acţiona împreună pentru îndepărtarea cerşetorilor. Mesajul comun al acestor instituţii adresat sătmărenilor este să nu mai dea bani cerşetorilor. Aceştia se folosesc de copii pentru a strânge bani. Reprezentanţii instituţiilor au promis că vor acţiona în forţă, se va intra mai adânc în problemă, chiar dacă nu s-a putut combate de ani de zile, mergându-se până la varianta decăderii din drepturi a unor părinţi, transferul copiilor în centre, sau transformarea amenzilor neplătite în muncă în folosul comunităţii.

4 comentarii

  1. Lia Răspunde

    Dar pe cateii si catelele (echipa PSD: mircea govor, mircea ardelean, eugenia ardelean, viman ioan; echipa pnl: claudiu sulea, pitzi pop de la aeroport etc) care nu se mai satura de ciolan cum ii speriem de langa ciolan sa mai lase si pe altii?!?

    • PiTzi Lia Răspunde

      Ce trist e sa vezi frustrarea in floare, scumpa Lia! Aproape de ridicol… Te-ai gandit mult inainte sa incepi sa calomniezi? Pun pariu ca nici macar nu stii ca “pitzi pop” iti da clasa la tot ce vrei tu. E insultator sa vezi cum tembelismul tau trage in noroi numele unei mame, al unei femei care munceste pe branci si are mai mult creier decat poate duce podoaba ta capilara…

  2. Codrin Răspunde

    Personal,nu-l stiu pe Sulea,insa am aflat cu stupoare ca dupa ce a muncit,vorba vine, cateva luni la PNL,luand locul secretarului care a decedat in toamna lui 2012, a avut tupeul de a cere functia de director la aeroport,el fiind pana nu demult simplu muncitor la Romtelecom.
    Ce inseamna sa ai pile si sa fii in relatii bune cu ing. Roman, directorul de cabinet in Ministerul Transporturilor, pe vremea lui Silaghi!
    E rusinos ce face PNL Satu Mare! Imparte functii nu dupa pregatire, ci dupa principiul non-valorii! Degeaba vorbesc de valori liberale, daca numai le declara!

  3. George Răspunde

    Sunt surprins de cele citite despre liberalii satmareni!
    Ma uluieste faptul ca n-am auzit nimic in ultima vreme de Ionel Mesaros, un liberal adevarat, un om de bun-simt ce s-a ocupat foarte multi ani de munca organizatorica a PNL Satu Mare. Apropos, doamna Lia, omul asta chiar merita o functie,nu ca Sulea si alti papagali din PNL, insa nu cred ca el a prins vreun post, fiind prea critic cu cei ce isi bateau joc de valorile liberale!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.