Ultima actualizare: ieri, 22:04
Locale

Angajaţii vinovaţi vor plăti hrana şi medicamentele decontate pentru pacienţii decedaţi în spital

 

Adrian Marc

Adrian Marc

Managerul Spitalului Judeţean Satu Mare, Adrian Marc, a declarat  că angajaţii vinovaţi vor plăti pentru neregulile constatate de Curtea de Conturi.

Marc a afirmat că managerul unităţii nu răspunde pentru fiecare decont în parte ci persoanele care le-au întocmit. În urma verificărilor s-a stabilit că în şase cazuri s-au decontat mese pentru pacienţii decedaţi. Procedura de scoatere din evidenţă a persoanelor decedate la secţia de terapie intensivă este destul de complicată şi durează destul de mult timp, astfel că decontările cu hrana s-au făcut, deşi pacienţii erau morţi.

În privinţa medicamentelor, Marc a declarat că fiecare asistenţă şefă are obligaţia să ţină o evidenţă a medicamentelor de pe secţie, astfel că şi acestea vor suporta contravaloarea medicamentelor lipsă.

Curtea de Conturi a publicat recent raportul activității instituției de control pentru anul 2011. Spitalul Județean de Urgență Satu Mare apare cu mai multe nereguli în raportul instituției. Printre problemele semnalate se află și efectuarea de cheltuieli nejustificate, respectiv hrană, medicamente  şi materiale sanitare, prestări servicii pentru persoane pentru care data decesului este anterioară datei externării, în sumă de 301 mii lei (Spitalul Județean de Urgență Satu Mare, Spitalul Județean de Urgență Buzău).

 Curtea de Conturi a mai descoperit și că există diferențe între cantitățile de medicamente prescrise în foile de observații, cele consumate pe secții și decontul pe pacienți. Astfel că angajarea, lichidarea, ordonanţarea  și plata cheltuielilor pentru investigaţii paraclinice de laborator, diferenţele dintre cantităţile de medicamente prescrise în foile de observaţii  şi condicile de prescripţii medicale, cantităţile de medicamente consumate pe secţii și decontul pe pacienţi, au produs pagube în sumă de 611 mii lei (Spitalul Judeţean de Urgență Satu Mare, Spitalul Judeţean de Urgență Giurgiu, , Spitalul Judeţean de Urgenţă „Mavromati” Botoşani).

 De asemenea, s-a descoperit că Spitalul Județean Satu Mare nu inventaria creanţele şi obligaţiile prin confirmarea extraselor de cont de la terţi, iar debitele cu vechime mai mare de 3 ani nu erau analizate. Totodată, unitatea sanitară nu constituia garanția de bună execuție la nivelul contractelor încheiate.

 

9 comentarii

 1. Liberal Răspunde

  Nici usturoi n-a mancat, nici gura nu-i miroase.

 2. ion romanu Răspunde

  cat poate sa dureze scoatere din evidente a mortilor? acum sa fim seriosi… o hartie, maxim 2… si un calculator. sau poate trebuie adeverinta de la valer marian. daca tot invadeaza orasul cu aparitiile lui.

 3. Daniel Răspunde

  Asta e doar una din smecheriile financiare ale Consiliului Judetean, ghinion pt ei ca i-a prins Curtea de conturi. Ia sa faca controale si la contractele de asfaltari drumuri, achizitii et etc. ca de angajari pe pile nu mai vorbesc aia intra in alta categorie.

 4. cocojumbo Răspunde

  numai minciuni spun sefii astia

 5. ulio Răspunde

  verificarile astea la spital sunt niste fleacuri.Nu cred ca, o fi o suma asa importanta, fata de plombarea drumurilor unde chiar ca sa tras spagi de milioane de euro.

 6. Leo Răspunde

  Astea sunt povesti de-a lui Stef! Adica promisiuni desarte, asa cum ii este caracteristic.

 7. Liviu Răspunde

  Va rog spunetimi unde pot cumpara cravata galbena ca a lui Mark si Stef pt ca dacă mă opreste poliția an trafic poate scap de amenda.

 8. Ionuț Răspunde

  Când se vor verifica angajarile făcute la spitalul Judetean , domnule Marian? Toți tratative din partidele politice( PNL, PSD, PC) au prin posturi de șefi servicii!! De ce nu se sesizeze nimeni ca firma lui Stef – Folda Security- a câștigat fraudulos licitația pentru serviciul de paza. Nimeni nu sesizeze ca e un conflict de interese? Toate sunt făcute sub nasul marelui manager Marc Adrian, care de altfel are o ” mare pregătire manageriale” – profesor de biologie. De fapt dacă știi sa pupi fundurile liberalilor ești un manager priceput. Si câte si mai câte nereguli se fac sub conducerea sa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
perchezitii Satu Mare
Percheziţii de amploare în Satu Mare. 10 persoane reţinute!

Mai multe percheziţii au avut loc astăzi în judeţul Satu Mare, începând cu ora 6:00 dimineaţa, informează Parchetul de pe...

Închide