Ultima actualizare: azi, 11:21

Locale

Campanie împotriva violenței, la Tășnad

campanieCampania Nu lăsa violenţa să te transforme în infractor!  continuă în judeţul Satu Mare, poliţiştii organizând noi acţiuni informativ-preventive, la Tășnad.

Astfel joi, 21 februarie, poliţiştii şi-au propus să se întâlnească cu cât mai mulţi elevi ai Liceului Tehnologic Tăşnad, pentru a încerca să-i convingă, prin argumente pertinente, să facă alegeri corecte, care să îi ţină la distanţă de delincvenţă şi infracţionalitate.

Cele 8 întâlniri cu elevii au fost susţinute de comisar Săndulescu Simona şi inspector Hrihorişan Felicia din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din Inspectoratul de Poliţie Judeţean Satu Mare însoţite de poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Tăşnad, agent şef principal Mureşanu Daniel şi agent Tătaru Cristian. La aceste activităţi au participat 210 elevi şi 9 cadre didactice, participanţii arătându-se impresionaţi de experienţele  tinerilor deţinuţi din filmul educativ  Cheia e la tine!, film prezentat la fiecare din cele 8 clase la care poliţiştii au fost prezenţi.

Un modul  al campaniei Nu lăsa violenţa să te transforme în infractor! căruia poliţiştii sătmăreni îi acordă o importanţă tot mai mare, vizează prevenirea delincvenţei juvenile în medii cu risc infracţional ridicat, cum este cazul copiilor instituţionalizaţi din Centrele de Plasament sau Casele de tip familial. Astfel, poliţiştii de prevenire au avut la Tăşnad o întâlnire cu tinerii, la Casa de tip familial Mihaela.

Cei 9 copii şi tineri, cu vârste cuprinse între 9 şi 21 de ani, alături de care s-au aflat 3 angajaţi ai Casei Mihaela şi psihologul unităţii doamna Oros Cristina, au fost sfătuiţi de poliţişti să adopte un comportament non-violent şi non-infracţional, astfel încât, prin muncă şi perseverenţă să îşi poată crea un viitor cât mai bun, chiar dacă startul pe care l-au avut în viaţă nu a fost unul benefic dezvoltării armonioase a personalităţii lor. Au avut loc discuţii interactive, la final fiind distribuite materiale informativ-preventive şi afişe de campanie.

Acţiunile din cadrul campaniei vor continua în perioada următoare şi în alte localităţi ale judeţului, următoarele acţiuni de acest tip fiind programate miercuri, 27 februarie a.c., la Liceul Tehnologic Ardud şi Casa de tip Familial Orhideea din Răteşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.