Ultima actualizare: azi, 14:16
Locale

Primarul Coica: Vrem 5 ani garanție pe drumuri în Satu Mare. Vezi ce străzi vor fi reabilitate în 2013

Dorel Coica

Dorel Coica

Primarul Dorel Coica va solicita firmelor care vor reabilita drumuri în Satu Mare să ofere minim cinci ani de garanție pentru execuție, astfel încât sătmărenii să aibă străzi de calitate mai bună.

Potrivit primarului Dorel Coica, constructorii care vor realiza lucrări la străzile din municipiu vor trebuie să ofere minim cinci ani de garanție pentru execuție. Acesta a precizat că vechea conducere solicita doar 1 an garanție pentru lucrările la drumuri, cum a fost în cazul Henri Coandă, iar acum, după topirea zăpezii, tot orașul este plin de gropi.

”Tot orașul este plin de gropi după topirea zăpezii. Astea sunt lucrările care s-au făcut anii trecuți. Noi de când am venit la Primărie am schimbat mentalitatea, dorim lucrări de bună calitate cu garanție nu de un an ca până acum, ci de minim 5 ani, iar cine nu respectă această dorință a noastră nu va mai intra în contact cu noi și practic nu va avea activitate pe raza municipiului”, a declarat Coica.

Primarul a spus că se intervine pe străzile unde sunt multe gropi, însă timpul nu este favorabil, iar când vremea o va permite va începe reabilitarea străzilor.

”Pe podul Golescu datorită calității proaste a materialelor folosite au mai apărut gropi și lunile trecute. Noi am încercat prompt să reparăm pentru că gropile de pe pod sunt un pericol public, practic atât cât ne-a permis timpul. Ceea ce facem acum sunt improvizații până când timpul ne va permite, iar atunci când condițiile meteo vor fi bune, vom încerca să reabilităm toate aceste străzi”, a precizat primarul.

Coica a afirmat că în 2013 se vor realiza lucrări de reabilitare prioritare pe următoarele străzi, ce sunt incluse în Planul Integrat de Dezvoltare Urbană, finanțat prin POR Axa Prioritară 1:

–          străzile Axente Sever, Barbu Lăutaru, Emil Racoviță, Lazărului, Panait Istrati, Teilor, pentru ”decongestionarea traficului din zona centrală a municipiului Satu Mare prin reabilitarea și dezvoltarea infrastructurii urbane între pasajul peste calea ferată, platforma industrială pentru accesarea centurii de ocolire nordică”

–          străzile Ion Luca Caragiale, Plevnei, Crivățului, Orientului și Văii, pentru ”îmbunătățirea calității mediului și a serviciilor urbane în zona periferică strada I. L. Caragiale a municipiului Satu Mare – zone de locuințe și platforme industriale – prin reabilitarea și dezvoltarea infrastructurii urbane”

–          străzile Albatros, Berzei, Cocorilor, Deltei, Doina, Făgetului, Izvorului, Lacului, Pescărușilor și Sălciilor pentru ”creșterea calității vieții și asigurarea unor condiții la nivel european prin regenerarea susținută a zonei rezidențiale Solidarității”

12 comentarii

 1. Romper Răspunde

  Daca in Italia exista in prezent peste 8000 de km de autostrada din care repar anual 30 de km cum se face o comparatie reala si direct proportionala cu nr de km din satu mare si nr de km de drum distrus intr-un an din satu mare, sau poate firma care a construit si se ocupa de intretinerea autostrazii sunt doar curiosi sa nu fie nevoiti sa reinvesteasca mereu in drumuri

 2. ioan Răspunde

  de ce minti domnule primar.garantat ca tot stelica popa,tehnicasistul si vakondul vor lucra in stau mare si tot cratere vom avea in asfalt si tot milioane de lei vor intra in buzunarul cui trebuie si noi tot ca prostii ramanem.nu te obosi sa ne amagesti ca oricum nu te mai credem.

 3. ioan Răspunde

  care din aceste firme pot oferii 5 ani garantie?niciuna,garantat.

 4. CORNEL Răspunde

  ˝˝˝˝acum, după topirea zăpezii,””””˝ DOMNU PRIMAR DOAR NICI NU A FOST ZAPADA 😀

 5. Orsolya Ilies Răspunde

  si strada magheru cand va fi reabiliitata?

 6. Lorena Bianca Goste Răspunde

  Nu se va face in veci asa au fost strazile si asa vor ramane,,,,,,,,

 7. rotaru Răspunde

  Drumurile nu se pot repara pe ploaie si umezeala dar pavajele cu piatra cubica din jurul magazinului somesu, din fata bancii transilvania si din jurul “gropii lui gyusi”, s-ar putea face si pe ploaie. Se poate pe o astfel de vreme sa se repare si str. St. cel mare in zona facultatii Goldici( pavajul cu piatra galbena). Tigania de piata cu “produse traditionale” din fata casei de cultura trebuie sa inceteze imediat caci acolo nu sunt indeplinite conditiile minime de igiena(lipsa de apa, miini murdare, lipsa de tualete).Nu stiu ce pazesc doctorii veterinari si umani:Roca, Avram si Coica.Toate se petrec chiar sub ochii lor. Repede!!

 8. Bella Răspunde

  de acord cu rotaru

 9. Sătmărean Răspunde

  Argumentele domnului primar sunt şubrede!
  Din păcate, edilul-şef nu are specialişti în Primărie cu care să conceapă o strategie de dezvoltare a municipiului. Cu domnul Băbuţ Domuţa Dan, în calitate de city-manager, domnul primar îşi cam dă cu stângul în dreptul. Păcat că domnia sa a făcut o asemenea alegere, nu pe competenţă, ci pe recomandări politice liberale!
  Este regretabil că actuala administraţie bate pasul pe loc, încercând să facă uitat de promisiunile electorale. Îl asigur cu tot respectul ce îl port domnului primar că îi voi reaminti mereu de angajamentele pe care le-a făcut sătmărenilor!

 10. Thury Zsolt Răspunde

  Cine a facut pana acum drumurile de cine apartine firma respectiva? nu e greu de aflat lucreaza in consiliu.

 11. Thury Zsolt Răspunde

  Garantie 5 ani , e ceva absurd , la noi nu este asa technologie platita .

 12. Vonet Maria Răspunde

  si str.Vinatinorilor cind intra in reabilitare?

 13. Vonet Maria Răspunde

  si str.Vinatinorilor cind intra in reabilitare?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.