Ultima actualizare: ieri, 22:59
Florin Gal
Locale

Frații Gal au fost trimiși în judecată pentru mai multe ilegalități

Frații Gal au fost trimiși în judecată pentru mai multe ilegalități, printre care și concesionarea hotelului Sport firmei pe care o controlau. 

Florin Gal

Florin Gal

Potrivit unui comunicat de presă, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Oradea au dispus trimiterea în judecată a inculpaților: 

GAL FLORIN – GABRIEL, director la Direcția Județeană pentru Tineret Satu Mare la data săvârșirii faptelor, în sarcina căruia s-au reținut următoarele infracțiuni: 
– efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, în scopul obținerii pentru altul de foloase necuvenite, 
– conflict de interese, 

GAL CĂLIN – MIHAI, director la Direcția Județeană pentru Tineret Satu Mare la data săvârșirii faptelor, în sarcina căruia s-au reținut următoarele infracțiuni: 
– efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, în scopul obținerii pentru altul de foloase necuvenite, 
– conflict de interese, 
– abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial. 

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt: 

În cursul anilor 2009 – 2011, inculpații Gal Florin – Gabriel și Gal Călin – Mihai, care sunt frați, în timp ce au îndeplinit, pe rând, funcția de director în cadrul Direcției Județene pentru Tineret Satu Mare, au desfășurat acte de comerț în numele S.C. Bosic Empire Company SRL Carei, societate comercială pe care o administrau în fapt.
De asemenea, în perioada mai – octombrie 2009, inculpatul Gal Florin – Gabriel, în calitate de director la Direcția Județeană pentru Tineret Satu Mare, a aprobat închirierea Hotelului Sport din municipiul Satu Mare, imobil aflat în proprietatea instituției pe care o conducea, către firma pe care o administra în fapt S.C. Bosic Empire Company SRL Carei. Închirierea s-a realizat în condiții avantajoase pentru firma sa, respectiv cu suma de 2.689,98 lei/lună pe o perioadă de 10 ani. La licitația organizată în vederea atribuirii contractului de închiriere, s-au înscris 2 societăți comerciale: S.C. Bosic Empire Company SRL și o altă firmă, constituită cu 5 zile înainte de licitație și administrată de un membru al familiei lui Gal Florin – Gabriel. De asemenea, președintele comisiei de licitație a fost fratele directorului, inculpatul Gal Călin Mihai.
În cursul anilor 2009, 2010 și 2011, inculpatul Gal Florin – Gabriel a aprobat plata către S.C. Bosic Empire Company SRL a sumei totale de 44.716,12 lei, reprezentând plata unor servicii de aprovizionare efectuate de firma pe care o administra în fapt pentru instituția publică pe care o conducea.
În perioada 16 noiembrie 2009 – 9 august 2010, inculpatul Gal Călin – Mihai, în calitate de director la Direcția Județeană pentru Tineret Satu Mare, a atribuit S.C. Bosic Empire Company SRL, societate pe care a administrat-o de drept și, ulterior, de fapt, mai multe contracte de lucrări de reabilitare a Centrului de Agrement Ștrand, ce se afla în proprietatea instituției pe care o conducea. În această modalitate, S.C. Bosic Empire Company SRL a încasat pe nedrept suma totală de 163.706,43 lei.
De asemenea, în perioada iunie – iulie 2010, inculpatul Gal Călin – Mihai a aprobat plata a două contracte (de execuție de mobilier și de execuție de lucrări electrice) la prețuri mai mari decât valoarea reală a lucrărilor, prejudiciind Direcția Județeană pentru Tineret Satu Mare cu suma de 76.123 lei, concomitent cu realizarea unui folos material injust pentru S.C. Bosic Empire Company SRL cu aceeași valoare.

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Satu Mare se constituie parte civilă în procesul penal împotriva învinuitului Gal Călin – Mihai cu suma de 76.123 lei. În vederea recuperării acestui prejudiciu, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unui autoturism aparținând inculpatului Gal Călin Mihai.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Curtea de Apel Oradea. 

4 comentarii

 1. astax Răspunde

  NO PROBLEM–oricum functia de director, de la apaserv e liber. Daca e destept (si e’), prinde un birou acolo.
  NU SCAPAM NICIODATA DE CIOCOI,NEVER.

 2. nicu Răspunde

  S-au scremut trei ani ptr. un dosar subtire.Daca era beton il trimiteau in judecata demult.Asa VIP e Gal de-l judeca pe fond la Curtea de Apel si nu la Tribunal?Mai bine il trimiteau direct la ICCJ ca pe ministrii.

  • daniel Răspunde

   Holdis si Giurca mai sunt liberi? Sprijinirea infractorilor nu se pedepseste? Dar AGentia Nationala de sport are ceva de declarat? Dar d-na Melinte? Se va recupera prejudiciul cu o rabla de 500 euro?

 3. vasile Răspunde

  PORCU DE HOLDIS TREBUIA ASCUNS DE MULTIPLE SITES ALALT PORC DE CARE I CE ERA PRESEDINTE LA PARDID CE LUCREAZA LA BRD CAREI OLEAN TOMESCU DE LA CLUJ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.