Ultima actualizare: ieri, 20:54
Conferinta de presa PNL Satu Mare. ovidiu silaghi, adrian stef, primari pdl, ppdd
Locale

Mai mulţi primari PDL Satu Mare susţin USL în schimbul unor finanţări

Conferinta de presa PNL Satu Mare. ovidiu silaghi, adrian stef, primari pdl, ppdd

Conferinta de presa PNL Satu Mare

Colaborare sau prostituţie politică? Cinci primari din judeţul Satu Mare, aparţinând PDL şi PP-DD, au participat astăzi la o conferinţă de presă la sediul PNL Satu Mare, subiectul principal al întâlnirii fiind sprijinirea proiectelor de investiţii din comune, contra sprijin electoral pentru USL la europarlamentare şi parlamentare. Culmea este că aceştia nu s-au înscris în PNL şi nici n-au demisionat din partidele în care au fost aleşi, de teamă să nu-şi piardă funcţiile.

Conferinţa de presă a fost susţinută de preşedintele filialei judeţene a PNL Satu Mare, deputatul Ovidiu Silaghi şi preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, alături de primarii comunelor Homoroade –  Ardelean Simion (PDL), Santău – Rotaru Marinel (PDL), Pişcolt – Varga Cosmin (PDL), Bixad – Tătar Ioan (PDL), Căuaş – Roca Marius (PP-DD).

Prezenţa dânşilor evident că nu este întâmplătoare, în timp ce noi la nivel naţional ne ocupăm cu bugetul ţării, şi urmează săptămâna viitoare să trecem prin Parlament bugetul naţional, nici Consiliul Judeţean nu stă degeaba şi a reuşit să identifice câteva proiecte atât de interes local cât şi judeţean, şi alte câteva proiecte care pot fi duse chiar la nivel naţional. Această colaborare începe din acest moment, sunt proiecte atât economice, administrative dar şi politice. Şi nu ascundem faptul că urmează alegerile europarlamentare, prezidenţiale şi noi Partidul Naţional Liberal dorim să ne bazăm pe aportul lor”, a declarat Ovidiu Silaghi.

Preşedintele CJ, Adrian Ştef, a afirmat că se doreşte întărirea echipei care să susţină proiectele la nivel judeţean, dând exemple concrete din localităţi. Potrivit acestuia, se doreşte modernizarea zonei turistice Oţeloaia, a drumului de acces, în Santău se doreşte realizarea unui proiect de alimentare cu apă şi a modernizării drumurilor, în Pişcolt se doreşte dezvoltarea turismului ecumenic de la mănăstirea Scărişoara şi a drumului de acces, în Căuaş se doreşte finalizarea lucrărilor la căminul cultural, introducerea canalizării şi modernizarea drumurilor, iar în Bixad se doreşte modernizarea drumului spre mănăstire dar şi realizarea unui proiect apă-canal.

În concluzie, am găsit foarte multe puncte comune şi acţiuni, tocmai de aceea suntem astăzi aici pentru a prezenta că am întărit echipa care va putea să realizeze toate aceste proiecte”, a spus Ştef.

Silaghi a precizat că primarii din Santău şi Căuaş nu sunt pentru prima dată în sediul PNL, ei au fost membri PNL însă au fost nevoiţi să candideze din partea altor partide deoarece nu aveau susţinere în organizaţiile locale.

Conferinta de presa PNL Satu Mare, deputat Ovidiu Silaghi, Adrian Stef, primari PDL, PPDD

Conferinta de presa PNL Satu Mare, deputat Ovidiu Silaghi, Adrian Stef

 

Consider că cu aportul dânşilor, în beneficul cetăţenilor, evident, că toate aceste proiecte nu le facem de dragul primarului, şi zestrea managerială a Uniunii Social Liberale cred că creşte”, a spus Silaghi.

Eu în perioada 2000-2004 am fost consilier local în comuna Santău, ales pe listele PNL, aşa că pentru mine nu a fost foarte greu să revin acasă şi împreună cu domnul ministru şi cu domnul preşedinte să colaborăm  în continuare şi principiile liberalismului să le punem în practică. Am toată speranţa şi convingerea că mă vor ajuta, şi eu pe dânşii şi dânşii pe mine şi pe locuitorii comunei”, a spus Marinel Rotar.

Întrebaţi dacă şi-au dat demisiile din PDL, respectiv PP-DD, primarii au negat, însă nici nu şi-au anunţat colegii sau şefii din partide.

Nu şi-au dat demisia, de aia am zis că este un proiect general. Ne-am aşezat la masă,  pe proiectele de administraţie locală, chiar naţională pentru că sunt proiecte care le urmărim la nivel naţional, şi sunt şi proiecte politice pe care le urmărim. De aceea am zis de alegerile europene şi de prezidenţiale”, a precizat Silaghi.

Ei susţin proiectele noastre, proiectele Uniunii Social Liberale, proiectele Consiliului Judeţean, a majorităţii formate la Consiliul Judeţean şi noi susţinem toate proiectele la nivel local”, a afirmat Ştef.

Concluzia este că primarii amintiți ar dori să treacă la PNL pentru sprijinirea unor proiecte, însă se tem să o facă oficial deoarece riscă să-și piardă funcțiile.

Cei doi lideri PNL au evitat să răspundă întrebării dacă mai sunt în tratative și cu alți primari, lăsând să se înțeleagă că vor mai fi surprize.

14 comentarii

 1. babuse Răspunde

  in sfarsit un lucru normal primari sunt in slujba cetatenilor nu a partidelor deci interesele cetatenilor conteaza parerea mea

 2. Homorodel Răspunde

  A ajuns si analfabetul de la Homoroade la PNL? Mare cacat! Mare filfizon ! Uitati-va ce fata are!

 3. Liberal Răspunde

  Gunoaie. Ce sustinere sa mai asigure astia daca au tradat? Cine mai asculta de ei?

 4. A.S. Răspunde

  Napoleon a spus: ” Iubesc tradarea , dar urasc tradatorii! ” . CINE A TRADAT ODATA VA TRADA SI DE ACUM INAINTE!!!! Bine macar ca acum se limpezesc apele in PDL si se vede de ce primarii pdl-isti au scos rezultate mizerabile la parlamentare!!! IUDELE au tradat , duca-se invartindu-se!!!! Licheaua din Bixad a venit in 10 decembrie direct la sediul PNL din Satu Mare sa-l pupe in cur pe Sisy si pe Stef, laudandu-se cu rezultatul obtinut!!!!

 5. satmarean Răspunde

  Adica au sustinut basescul si acum vin si primesc banii si onorurile de la astia… poi de ce nu-si dau demisia din pdl daca is asa mari sustinatori usl?

 6. Dan Răspunde

  Pe cine mai primiti in PNL?! Inca o data este vizibil limbajul dublu folosit de liderii liberalilor satmareni!

 7. Dinu Iancu Satmareanu Răspunde

  Ce nu fac alesii neamului de dragul ciolanului?!
  Se sacrifica pentru binele cetatenesc, lupta cu ardoare pentru oamenii de care au fost votati, nu tradeaza niciodata, sunt de o moralitate impresionanta, oameni de bine, cu bun-simt, extrem de competenti, frate de suferinta cu cel mai amarat concetatean. Ca sa vedeti ca asa stau lucrurile, iata cateva exemple: Adrian Stef, Ovidiu Silaghi, Valer Marian, Coica Dorel, Octavian Petric si genialul Babut Domuta Dan.

 8. Liberal Răspunde

  Diferenta dintre primarii astia si Iuda este aceea ca ultimul a avut pana la urma bunul simt sa se spanzure.

 9. Leo Răspunde

  Interesul personal e Dumnezeul lor! La naiba cu valorile liberale;ele sunt utile la propaganda ,nu in practica.

 10. CARABULEA Răspunde

  astia patru sunt prieteni lu SASU TRADADORUL SEF ALL PDL partid care l a facut prefect, pentru cei patru primarii a facut consultanta pe proiecte europene cu firma ANDA SRL.tradatori si oportunisti generatia noua dezamagitor si lipsit de speranta viitorul nostru cu asemenea generatie de politicieni .

 11. nicu Răspunde

  Acesta e doar inceputul dezintegrarii PDL.Cei care pleaca acum sunt primii veniti dupa victoria lui Basescu in 2004.Niste oameni fara principii si caracter.Hemoragia va continua pana cand la conducerea centrala a PDL va veni o echipa noua,credibila.Cu Blaga disparitia PDL este garantata.

 12. Gicu Răspunde

  @nicu: disparitia pedele este oricum garantata…

 13. ion roata Răspunde

  ion roata

  Legea 14/2003 prevede ca un cetatean roman nu poate face parte in acelasi timp din doua sau mai multe partide politice.Din punct de vedere legal, functia poate fi pastrata doar de catre cei exclusi din partid, nu si de cei care pleaca de buna-voie in alta barca. Deci cei 4 ,,primari” TRADATORI, incepand de duminica , si-au pierdut mandatul. Cer organelor abilitate sa se autosesizeze pentru respectarea legii si sa declanseze alegeri anticipate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.