Ultima actualizare: azi, 19:32

Radu Ovidiu Ardelean, Adrian Ştef, Liviu Marta
Locale

Muzeul Judeţean Satu Mare are tot mai mulţi vizitatori

Muzeul Judeţean Satu Mare are tot mai mulţi vizitatori în ultimii ani, interesul fiind mai mare odată cu deschiderea castelului Karolyi din Carei şi a vernisării unor expoziţii de intres major. 

Radu Ovidiu Ardelean, Adrian Ştef, Liviu Marta

Radu Ovidiu Ardelean, Adrian Ştef, Liviu Marta

Directorul general Liviu Marta alături de directorul responsabil de relaţii publice, Radu Ovidiu Ardelean şi preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, au prezentat astăzi într-o conferinţă de presă bilanţul instituţiei pe 2012.

Adrian Ştef a declarat că începe o perioadă a bilanţurilor instituţiilor subordonate, pentru a se asigura o transparenţă, vrând să corecteze această “deficienţă de imagine”.

Liviu Marta a declarat că numărul vizitatorilor a crescut mult în ultimii trei ani, creşterea fiind masivă după deschiderea castelului Karoly. În 2010 au fost 36.158 de vizitatori, în 2011 – 42.910 și în 2012 – 69.612.

În anul 2012 numărul vizitatorilor a crescut cu 61,3%, datorându-se deschiderii castelului din Carei. Conducerea instituție și-a propus să promoveze  şi mai mult castelul, astfel încât să crească numărul de vizitatori.

Totodată, au mai fost organizate expoziţii de interes major, cum ar fi “300 de ani de la colonizarea şvabilor”, participând numeroşi invitaţi din Germania.

Noul director, Radu Ovidiu Ardelean a precizat că şi-a propus ca pentru anul 2013 să atingă cifra de 100.000 de vizitatori.

Printre obiectivele pe acest an, se numără reabilitarea etajului Muzeului de Artă, expunerea picturilor din depozit, continuarea dezvoltării muzeului din Măriuş.

Directorul Liviu Marta a adăugat că a fost câştigat deja un proiect european pentru reabilitarea casei memoriale Vasile Lucaciu, a casei poetului Ady Endre şi pentru efectuarea unor investiţii la cuptoarele din Medieşu Aurit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.