Ultima actualizare: ieri, 22:02
Locale

Nou regulament de gestionare a câinilor fără stăpân. Vezi detalii

sedinta consiliu local 0(1)Consilierii locali au aprobat astăzi în cadrul unei ședințe ordinare regulamentul de desfășurare a activității de gestionare a câinilor fără stăpân, prin acest proiect de hotărâre reglementându-se clar modul în care va fi gestionată problema maidanezilor.

Primul proiect de pe ordinea de zi a vizat aprobarea demisiei pe care Ioan Ardelean, ales consilier din partea USL, a depus-o ca urmare a stării de incompatibilitate, devenind funcționar public. Ioan Ardelean va ocupa cel mai probabil o funcție de conducere în cadrul unei instituții din subordinea Consiliului Județean.

Aleșii locali au aprobat majorarea capitalului social al SC Apaserv Sa de  la 6.906.340 lei la 6.909.340 lei prin aportul comunei Săcășeni la capitalul social cu 1.000 lei, aportul comunei Socond la capitalul social cu 1.000 lei si aportul comunei Medieșu Aurit la capitalul social cu 1.000 lei.

De asemenea, s-a aprobat proiectul de hotărâre privind numirea membrilor Consiliului de Administraţie al S.C. APASERV SATU MARE S.A.  Începând cu data de 01.03.2013 din Consiliul de Administraţie fac parte Stegerean Dănuţ Vasile Viorel,  Mate Ioan, Nica Petru, Vidrean Ioan, Buhai Adrian Grigore,  Rentea Alexandru Gheorghe și  Nagy Szabolcs.

Totodată, Vidrean Ioan a fost desemnat să îndeplinească funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie.

Consilierii municipali au votat astăzi și regulamentul de desfășurare a activității de gestionare a câinilor fără stăpân. Maidanezii vor fi capturați de o firmă privată, din comisia de licitație urmând să facă parte și reprezentanți ai ONG-urilor pentru o cât mai mare transparență.  

Activitatea de gestionare a câinilor fără stăpân va asigura protecţia câinilor conform principiilor europene de protejare a animalelor, concomitent cu protecţia cetăţenilor din unitatea administrativ-teritorială în care funcţionează.

Persoanele care capturează câinii nu au voie să aplice un tratament brutal, fiind obligați să fie vaccinați antirabic.  După expirarea termenului de 7 zile, câinii sănătoşi care nu au fost revendicaţi sau adoptaţi vor fi preluaţi de un ONG în adăpost pe bază de proces verbal sau un registru de evidenţă unică sub semnătura unui registrator, în prezenţa unui reprezentant autorizat al adăpostului cu specificarea obligatorie a elementelor de identificare a animalelor (vârstă, vaccin administrat, crotal).

sedinta consiliu local (04)

 

ONG-ul  va asigura serviciile de sterilizare, întreţinere precum şi demersurile în vederea adopţiei. Câinii nerevendicaţi în termen de 7 zile pot fi adoptaţi de persoane fizice sau juridice.

Câinii bolnavi vor fi eutanasiați de către personal specializat. Această activitate se va efectua de către un medic veterinar cu substanţele prevăzute de legislaţia în vigoare şi prin procedeele acceptate de normele sanitar veterinare, cu obligaţia ca procedeele şi substanţele utilizate să nu provoace chinuirea animalelor. Se eutanasiază prima dată câinii bătrâni, bolnavi cronici, bolnavi incurabili şi cei cu comportament agresiv. Această operaţie se va face doar de către medicul veterinar care poseda atestatul de liberă practică eliberat de Colegiul medicilor veterinar, fiind strict interzisă oricărei alte persoane neautorizate. Cadavrele câinilor vor fi neutralizate la o unitate autorizată, interzicându-se folosirea lor pentru obţinerea de piei, grăsimi, carne, făină proteică şi alte produse.

 

3 comentarii

  1. Istvan Răspunde

    PAPICIoaica de Satu Mare habar nu are despre ce se vorbeste in sedinte, habar nu are de administratie! Din cauza asta arata in halul acesta orasul nostru, numai incompetenti avem in conducerea administratiei locale. Uitati-va ce gropi avem in tot orasul si acestia fura in continuare banii banii publici de la Spitalul Judetean!

  2. Lori Răspunde

    Asteptam cu nerabdare ca DNA-ul sa faca cercetari la licitatiile de la Spitalul Judetean, ce se intampla acolo se numeste jaful banilor publici. DNA trebuie sa-si faca treaba!

  3. Fara Haite De Maidanezi Răspunde

    Sa fie eutanasiati toti maidanezii ca este plina tara de haite de maidanezi care ataca mutileaza si omoara oameni ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Elena Udrea, PDL Satu Mare, motiune
Elena Udrea, în campanie internă la Satu Mare

Fostul ministru al Turismului, deputatul PDL Elena Udrea, candidat la preşedinţia PDL, şi-a prezentat astăzi moţiunea în faţa pedeliştilor sătmăreni....

Închide