Ultima actualizare: azi, 19:57
miriam buzgau
Locale

O elevă din Satu Mare a câştigat o tabără de vară la NASA

miriam buzgau

Miriam Buzgau

 Miriam Buzgau, eleva in clasa a X-a A de la Liceul Teoretic German „Johann Etttinger” Satu Mare a castigat Premiul special al juriului – participare in tabara de vara de la centrul educational NASA – Kennedy Space Center 2013, premiu care valoreaza aproximativ 3.000 de EURO, ca urmare a participarii la concursul de proiecte organizat de TechSchool si UPS. Tech School organizeaza competitia pe 3 arii ale tehnologiei: programare, robotica si astronomie. La concurs au participat 569 de proiecte ale elevilor din toata tara, care si-au inscris pe platforma TechSchool.ro ideile despre cum pot schimba viata de zi cu zi a oamenilor prin tehnologie. Elevii au concurat pentru 4 premii, 3 dintre acestea constand in implementarea propriilor proiecte, premiul special fiind participarea in tabara de vara pentru elevi organizata de NASA. Miriam a participat la concurs cu proiectul Planetariu 2000.

Iata ce spune Miriam despre proiectul ei: „Eu locuiesc in Satu Mare unde nu exista planetariu – numai in orasele apropiate (Baia Mare, Cluj Napoca) exista. Stiind ca nu numai in Satu Mare ci si in locuri mai izolate, de exemplu, la sate mai mici in munti nu exista, m-am gandit la un planetariu mobil. Planetariu 2000 este o camioneta care este dotata cu un planetariu 3D, locuri de sezut, machete de planete, harti si carti despre cosmos. Camioneta ar putea face turul tarii pentru a educa si copiii care nu au acces la asa ceva”.

Miriam este o eleva deosebita, pasionata de fizica si astronomie, considera dirigintele Rodica Moise.

21 comentarii

 1. vlad.tepes Răspunde

  si o sa devina astrolog, adica o sa faca horoscoapele la NVTV.Bravo Miriam!!:))

  • stop being an idiot Răspunde

   vlad tepes, invata diferenta dintre astrologie si astronomie inainte sa comentezi tampenii si sa pornesti cu idei preconcepute. Faptul ca exista elevi care sa fie interesati de astronomie e un lucru rar as it is. felicitari, Miriam! keep up the good work!

 2. Iulia Gabriela Răspunde

  Broavo !

 3. Antonia Kovacs Răspunde

  Felicitari:*:*

 4. Juliana Csorvasi Răspunde

  Felicitari 🙂

 5. Emilia Fleckenstein Răspunde

  Jos cu clopul, Miriam ! Te-ai gîndit bine, în ce privește proiectul prezentat. Mult succes și pe viitor ! Cu apreciere și stimă <3 <3

 6. Hager Felicia Răspunde

  Toate felicitarile si multumirea noastra pentru ca esti atat de implicata! Felicitari parintilor si dascalilor care te sustin!

 7. Csaba Janosi Răspunde

  idee brilianta , bravo 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Schimb valutar cu probleme la Satu Mare. Amenzi de 40.000 lei

Comisarii Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Satu Mare au verificat casele de schimb valutar, aplicând sancțiuni de circa 40.000 de...

Închide