Ultima actualizare: azi, 08:27

Locale

Peste 30 de sătmăreni au murit de tuberculoză anul trecut

Conferinta de presa Spital TBC (01)Peste 30 de sătmăreni au murit de tuberculoză anul trecut, potrivit bilanțului Spitalului de Pneumoftiziologie, prezentat astăzi în cadrul unei conferințe de presă de directorul Sergiu Ion, la care au participat președintele Consiliului Județean, Adrian Ștef și vicepreședintele Mircea Govor.

În 2012, s-au înregistrat 31 de decese, din care un caz de mortalitate infantilă, în creștere față de anul 2011, când au fost 17 cazuri de deces. De asemenea, a crescut și incidența tuberculozei în județul Satu Mare de la 88,6 la suta de mii de locuitori – în 2011, la 114,3 – în 2012. În rândul copiilor incidența este de 44,3 la suta de mii de locuitori.

”Din păcate numărul cazurilor de îmbolnăviri cu tuberculoză a crescut cu 44 de cazuri. În 2011 au fost 322 de cazuri înregistrate, anul trecut 376, din care 26 de cazuri la copii. De asemenea, s-a înregistrat un deces la copii, avea meningită tuberculoză, care s-a încheiat nefavorabil”, a declarat Sergiu Ion, directorul Spitalului de Pneumoftiziologie Satu Mare.

Potrivit dr. Sergiu Ion, factorii care influențează apariția TBC sunt nivelul de trai, lipsa de educație sanitară a populației, lipsa de cooperare din partea unor pacienți pentru urmarea și încheierea tratamentului, lipsa finanțării medicilor de familie pentru supravegherea cazurilor de tuberculoză pentru depistarea lor și monitorizarea tratamentului.

 

Nr. cazuri TBC

Nr. cazuri TBC

 

Incidența TBC

Incidența TBC

 

”După un trend descendent pe care l-am avut din 2002, în care incidența a scăzut de la 162 la suta de mii de locuitori până la 88,4 la suta de mii de locuitori, în 2011. Din păcate, în acest an am remarcat o incidență mult crescută până la 114,4, mult peste media națională”, a menționat directorul Sergiu Ion.

Realizări 2012:

  • Reabilitare DPF Tășnad – instalație încălzire, reparații capitale – acoperiș, interior și termoizolare ;
  • Reparație capitală instalație încălzire Bixad;
  • Upgradare centrală telefonică Satu Mare și refacere rețea telefonică Bixad;
  • Achiziția unei autoutilitare ;
  • Automatizare poartă acces auto Satu Mare;
  • Achiziție hotă flux laminar laborator Bixad;
  • Achiziția a 5 concentratoare oxigen;
  • Achiziție calculatoare , imprimante,monitoare  pentru prescripție electronică;

 

Epidemiologie TBC

Epidemiologie TBC

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.