Ultima actualizare: ieri, 21:29
Valer Marian, Horvath Ignaz
Locale

Protocol de colaborare între PSD şi Partida Romilor Pro Europa

PSD Satu Mare şi Partida Romilor Pro Europa Satu Mare au încheiat un protocol de colaborare, prin care social democraţii se angajează să sprijine această minoritate, drept mulţumire faţă de voturile de la alegeri. 

Valer Marian, Horvath Ignaz

Valer Marian, alături de liderii romilor

Preşedintele PSD Satu Mare, senatorul Valer Marian, a declarat astăzi într-o conferinţă de presă, că în toamna anului trecut a fost încheiat un protocol de colaborare la nivel central prin care majoritatea romilor au susţinut PSD în alegerile parlamentare, iar acum protocolul a fost încheiat la nivel local.

Am decis să încheiem acest protocol şi la nivelul judeţului Satu Mare. Sunt vizate mai multe domenii şi obiective, respectiv sănătate, locuinţe, educaţie, locuri de muncă, cultură şi culte, dezvoltare comunitară, programe şi proiecte europene, migraţii şi politici publice în Uniunea Europeană. Având în vedere ponderea importantă a romilor în judeţul nostru, dorim ca din acest an să transpunem în practică cât mai multe din aceste obiective, să nu fie un protocol încheiat doar pe hârtie”, a declarat Valer Marian.

Liderul PSD a explicat că va susţine cooptarea unor reprezentanţi ai romilor în primării, la Consiliul Judeţean, Instituția Prefectului, sprijinind şi organizarea unor acțiuni, prima anunțată fiind spectacolul de Ziua Internaţională a Romilor. 

Solicităm medicilor să acorde romilor exact aceeaşi atenţie ca şi celorlalţi cetăţeni ai acestui judeţ. Solicităm profesorilor şi învăţătorilor să acorde copiilor de romi exact aceeaşi atenţie ca şi celorlalţi copii. Solicităm primarilor să aibă în vedere şi asfaltarea sau pietruirea drumurilor din cartierele de romi, precum şi introducere de apă potabilă sau canalizare, dar şi partenerilor noştri romi să pună mâna pe carte, să iasă la muncă, să nu el fie ruşine”, a afirmat senatorul.

Dacă se respectă acest protocol cred că romii o să aibă un nivel de trai mai bun, dacă o să avem locuri de muncă şi copiii noştri o să meargă la şcoală. Cred că nivelul de trai al romilor o să crească“, a spus Horvath. 

2 comentarii

  1. romica Răspunde

    hmmm deci domn senator recunoaste ponderea importanta a rromilor in judet dar este deranjat de ponderea semnificativa a maghiarilor?
    Nu inteleg…atunci de ce vrea sa le retraga cetatenia romana tocmai rromilor? (ma rog, ar vrea daca a putea)

  2. satmarean Răspunde

    Grasu ala inca nu s-o hotarat unde sa linga? (o inghetata)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Avram Iancu, omagiat la Filarmonică. A fost propusă realizarea unei statui în cinstea sa

Monografia lui Avram Iancu, scrisă de Silviu Dragomir, a fost prezentată astăzi la Filarmonica de Stat Dinu Lipatti, reeditată și...

Închide