Conducerile Consiliului Judeţean (CJ) şi a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare au prezentat astăzi într-o conferinţă de presă bilanţul pe anul trecut şi câteva din priorităţile pentru 2013: investiţiile pentru modernizarea clădirilor şi dotarea cu aparatură vor continua dar se va pune un accent mare pe schimbarea mentalităţii medicilor şi asistenţilor în relaţia cu bolnavii. Mircea Govor a spus că în se va produce o „revoluţie” în Spitalul Judeţean.
Preşedintele CJ, Adrian Ştef, a declarat că va continua modernizarea secţiilor de la Spitalul Nou, se va reabilita termic atât această clădirea cât şi cea a Spitalului vechi, se va renova fostul centru Hipocrate, iar următorul pas va fi construirea unei noi morgi, în curtea Spitalului Vechi. Totodată, în curtea Spitalului Nou se vor amenaja locuri de parcare cu plată, pentru saloanele VIP se vor introduce taxe, iar pentru saboţii de la intrare se va percepe altă taxă.
Vicepreşedintele Mircea Govor a atins un subiect sensibil pentru medici, dar care creează de multe ori revoltă în rândul pacienţilor, şi anume comportamentul cadrelor medicale cu bolnavii.
“Trebuie să schimbăm modul în care personalul se comportă cu bolnavii. Oamenii nu mai trebuie să vină cu punga de medicamente de acasă. Este un sistem haotic de aprovizionare a spitalelor din România. Reabilitarea spitalului va continua şi va avea o formă cum puţine spitale din ţară au. În primul rând trebuie să învăţăm să ne comportăm cu oamenii. În Satu Mare va fi o revoluţie. Elegant, toată lumea va trebui să înţeleagă că bolnavul este cel mai important. Când intră în spital, trebuie să ştie că este în siguranţă, că are şanse la viaţă”, a declarat Mircea Govor.
Conducerea judeţului a dat asigurări că în acest an mentalitatea medicilor se va schimba treptat, odată cu modernizarea Spitalul Judeţean.
Directorul medical al Spitalului Județean, Paula Mare, a arătat că spitalul a fost foarte aglomerat, comparativ cu numărul de medici. Astfel, anul trecut, spitalul, cu cei 177 de medici și 1110 paturi, a avut 38.000 de externări, 179.000 de consultații în ambulatorii, 20.000 de consultații interclinice.
Obiective pentru 2013:
Reabilitare și igienizare secții în cadrul Spitalului Județean de Urgență Satu Mare
– Perioada 15.01.2013 – 28.02.2013 – secțiile: Pediatrie et.5, Chirurgie pediatrică et. 5, Hol aferent et. 5, Chirurgie Generală et. 1, Chirurgie plastică et. 1.
– Perioada 01.03.2013 – 15.03.2013 – sectiile: Gastroenterologie et.4 – finalizare, Chirurgie generală et.1, Chirurgie plastică et. 1.
– 16.03.2013 – 26.04.2013 – secțiile: Neonatologie et.2, Obstetrică et.2, ATI et. 2, Chirurgie generală et. 1, Chirurgie plastică et.1
– Perioada 27.04.2013 – 31.05.2013 – sectiile Ginecologie et.1, ORL et. 1, ATI et.2
– Perioada 01.06.2013 – 12.07.2013 – sectiile: Nefrologie -parter, Urologie -parter.
– Finalizarea reabilitării clădirii cu destinație secție Pediatrie Tășnad, martie 2013
– Finalizarea reabilitării clădirii Ambulatoriului Integrat din strada Gheorghe Lazăr, martie 2013.
Eficientizarea energetică /termică, a locațiilor SJ, str.Eroii Revoluției nr.1-2 și locația str.Prahovei nr.1, constând în schimbarea Acoperișului clădirii locației II, izolație termică, schimbare tâmplărie uși și geamuri, instalații sanitare, instalații de încălzire, climatizare. Sursa finanțare: fonduri europene nerambursabile. Pentru început este finalizat Studiul DALI, pentru locația II, valoare totală: 19 896 191 lei, cu TVA. Durată estimată de la momentul începerii lucrărilor: 2 ani
Supraetajări: clădiri locația I cu scopul îmbunătățirii condițiilor de confort și a condițiilor de lucru conform normelor sanitare în vigoare si a standardelor europene:
– Supraetajarea Blocului de Spălătorie și Bucătărie din locația I în vederea extinderii secției Chirurgie generală pe o suprafață aferentă amplasării a 21 paturi plus anexele și dotările specifice, inclusiv o sală de intervenții de mica chirurgie, ceea ce va permite funcționarea la standarde europene a actului medical chirurgical.
– Supraetajarea clădirii ambulatoriului, respectiv a structurii ocupate de ATI, pe o suprafață aferentă amplasării a 75 paturi plus anexele și dotările specifice, în vederea mutării secției Neurologie din locația II în locația I. Sursa finanțare: fonduri ale ministerului sănătății, fonduri ale administrației locale și fonduri ale SJU.
Aceste obiective privind supraetajarea urmează a fi derulate la nivel de proiect după aprobarea bugetului pentru anul 2013.
ANGAJAȚII SPITALULUI INCĂ NU AU PRIMIT SALARIILE DE IANUARIE! Nu e vorba de medici, ci si despre asistenți, personal auxiliar, care are rate la bancă la dată fixă! Trebuia să primim in 10, incă nu e nimic pe card. Din asta ar trebui să fie revoluție! No să fie, că ne e frică, nici presa nu va scrie despre asta, doar despre “marele investiții”.
PS: bine că pentru plata firmei FOLDA SECURITY sunt bani!
Stii cat castiga un agent de paza? 800 ron. Hainele si le plateste cu timpul. Unde dispar deci banii platit pentru securitate?
si cum ramane, sau ce masuri se iau cu privire la acel control care a scos la lumina neregulile cu tratamente si retete pentru morti, in timp ce bolnavii "inca vii" aduc de casa medicamente, branule, pansamente si altele ????????????/ domnu Govor, se aude ???????
Asistent*Niciodata in istoria Spitalului judetean de Urgenta salariile nu au fost virate inainte de data de 15 a luni iar plata lor se face din bani primiti de la Casa de Asigurai dupa care se asteapta tot timpul mai mult asa ca domnule asistent* inainte de a critica si a spune neadevaruri va rog sa va documentati un pic
Este de felicitat Consiliul Judetean impreuna cu Mircea Govor si Csehi pentru investitiile in sanatate din judetul Satu Mare. Pe sectiile de cardiologie sau ortopedie se vad investitiile si interesul autoritatilor locale, de exemplu nu mai este miros urat, pardoseala se spala ca in occident cu masina specializata, sectiile au termopan, gresie facute cu gust si la un nivel mult superior fata de multe alte spitale din Romania.
Opriti jaful de la Spitalul Judetean Satu Mare, STEF si GOVOR capusaza cu frmele lor spitalul! Sa nu mai vorbim de angajarile pentru care se platesc spaga cate 2000 de euro! Sa vedem ce face DNA-ul…
Zicea cineva ca un agent de paza primeste 800 lei, pai ce vorbesti unde ca eu nu am auzit numa de maxim 600 in mana. Una peste alta poate se iau masuri si cu medicii aia care desi sunt platiti isi fac de cap, in Informatia era materialul ala cu tipa care saraca a amurit, si parintii explicau cum un medic de gada mai ca nu i-a arauncat afara doar pt ca l-a deranjat, pai asta sa spuneti fratilor in bilanturi.
De ce l-ati omis pe dl manager (cu nume cu tot) din declaratii?
De ce l-ati omis pe dl manager (cu nume cu tot) din declaratii?
Dumnezeule ce echipa de “competenti”a ajuns sa conduca destinele spitalului! Premiu pentru oricare dintre ei, care deosebeste o seringa de o targa!
Stef si-a atins scopul si la Spitalul Judetean,punand firma sa, Folda Security, pe rol, la fel cum a facut-o la majoritatea institutiilor publice. El taie si spanzura, fara a tine cont macar de regulile de bun-simt! Pozeaza intr-un bun samaritean , cand , de fapt, isi urmareste doar interesul personal.Ofi unbun samaritean, insa pentru unii, cum ar fi:city-managerul Babut, viceprimarul Papici, directorul AJOFM Marusca, directorul de la Protectia Copilului Apam, directorului de la Aeroport Sulea si alti neprofesionisti impusi de el si Silaghi, pe criteriul recompensarii pupincurismului!
Sotia presedintelui CJ se plimba cu masina (SM 33 FOL) firmei care asigura paza spitalului judetean, aflat in subordinea CJ. Chiar nu se sesizeaza nimeni? Ce trebuie mai evident de atata?