Ultima actualizare: azi, 14:32
Locale

Serviciu gratuit de colectare a deșeurilor electrice și electrocasnice, la Satu Mare

conferinta rorecSătmărenii beneficiază din martie de un serviciu gratuit de colectare a deșeurilor electrice și electrocasnice. La conferința de lansare a seviciului susținută astăzi la Casa Verde au participat viceprimarul Radu Roca, city managerul Dan Băbuț și reprezentatul zonal al Asociației Române pentru Reciclare RoRec.

Începând cu luna martie, Asociaţia RoRec împreună cu Primăria Municipiului Satu Mare, vin în sprijinul sătmărenilor care deţin deşeuri electrice şi electrocasnice (DEEE,) grele sau voluminoase, cu un nou serviciu de colectare gratuită de la domiciliu.

Cetăţenii, instituţiile publice, operatorii economici care vor să se debaraseze în mod corect de echipamentele uzate din casă sau din birou sunt invitaţi să apeleze următoarele numere de telefon: 0742.550.071 şi 0756.055.632. Acestea sunt disponibile de luni până sâmbătă, între orele 9.00-18.00, şi se adresează publicului interesat să facă o programare pentru transportul deşeurilor EEE grele sau voluminoase.

Colectarea gratuită a obiectelor electrice şi electrocasnice ieşite din uz se va face pe baza programărilor adunate în decursul unei luni, la cele două numere de telefon amintite, respectiv în prima zi de sâmbătă a fiecărei luni. Pentru luna martie, colectarea va avea loc sâmbătă, 2 martie 2013.

Acest serviciu este destinat comunităţii sătmărene, în vederea facilitării procesului de colectare a deşeurilor electrice şi electronice. Primăria Municipiului Satu Mare şi Asociaţia RoRec le oferă cetăţenilor, prin acest nou serviciu, încă o modalitate prin care se pot debarasa corespunzător de echipamentele uzate, în afara acţiunilor de colectare a DEEE-urilor din cadrul campaniei “Locul deşeurilor nu este în casă. Trimite-le la plimbare”.

“Să ne dorim un oraş mai curat şi mai puţin poluat nu e suficient. De aceea Asociaţia RoRec este în permanentă căutare de modalităţi prin care să uşureze procesul de colectare pentru cetăţeni, instiţutii publice, operatori economici. Prin acest nou serviciu de colectare gratuită de la domiciliu, ne dorim să venim încă o dată în sprijinul sătmărenilor care au deşeuri EEE voluminoase sau grele. Tot ce trebuie să facă este să ne sune – de restul ne ocupăm noi!”, a declarat Florin Popa, reprezentant zonal al Asociaţiei Române pentru Reciclare RoRec.

În anul 2012, Asociaţia RoRec, cu sprijinul autorităţilor locale, a derulat 15 acţiuni de colectare în judeţul Satu Mare, în cadrul cărora s-au colectat peste 100.000 de kilograme de deşeuri electrice şi electrocasnice.

Pentru mai multe informaţii despre acţiunile întreprinse de către Asociaţia RoRec în scopul colectării DEEE şi a educării publicului în acest spirit, accesaţi www.rorec.ro.

Importanţa colectării corecte a deşeurilor EEE vine dintr-o serie de factori reali, precum substanţele periculoase pe care aceste deşeuri le conţin, legislaţia care ne obligă să reciclăm pentru a minimiza efectele poluării, evoluţia firească spre care tindem cu toţii, de a trăi într-un mediu curat şi sănătos sau bunul simţ care ne spune să nu aruncăm la întâmplare deşeurile. Echipamentele uzate astfel colectate sunt tratate în instalaţii conforme cu standardele europene de mediu, în care fracţiile sunt procesate şi eliminate nepoluant, anulând astfel consecinţele negative ale factorilor de mai sus.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Revoluție în Spitalul Județean Satu Mare

Conducerile Consiliului Judeţean (CJ) şi a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare au prezentat astăzi într-o conferinţă de presă...

Închide