Ultima actualizare: azi, 20:20

Locale

Riedl Rudolf va fi noul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean

februarie 2013 sedinta consiliu judetean 0(11)Anunţată iniţial, neoficial, pentru şedinţa ordinară a lunii februarie, alegerea vicepreşedintelui Consiliului Judeţean în locul lăsat vacant de către Csehi Arpad a fost amânată pentru şedinţa extraordinară programată joi, 28 februarie. Cel mai probabil postul îi va reveni UDMR-istului Riedl Rudolf.

Motivul oficial a fost acela că documentaţia nu a fost finalizată, motiv pentru care proiectul de hotărâre privind alegerea unui nou vicepreşedinte nici nu a mai fost introdus pe ordinea de zi a şedinţei de astăzi.

Deşi circulau informaţii potrivit cărora alegerea vicepreședitnelui CJ este condiționată de alegerea unui viceprimar USL în Păulești, atât Adrian Ştef cât şi președintele UDMR, Pataki Csaba, au arătat că nu există o legătură directă între cele două consilii.

Preşedintele CJ Satu Mare, Adrian Ştef, a declarat la finalul şedinţei că la nivel politic s-a decis să se meargă mai departe pe aceeaşi variantă USL-UDMR pentru asigurarea unei stabilităţi.

“În momentul în care am decis că mergem cu această formulă USL-UDMR, în conducerea judeţului am avut o înţelegere, în primul rând urmăream să avem majoritate. Este foarte greu ca să conduci şi să n-ai majoritate şi două treimi în Consiliul Judeţean. Noi vrem să continuăm această înţelegere cu UDMR. Sigur că au fost câteva discuţii legate de înţelegeri politice la nivelul judeţului, sunt mai multe lucruri de care trebuie să ne achităm şi noi şi UDMR-ul”, a declarat Ştef.

Potrivit acestuia, în momentul de faţă pentru postul de vicepreşedinte există doar propunerea UDMR, în persoana lui Riedl Rudolf.

“Nu există neapărat altă variantă. Noi am urmărit şi după alegerile locale să avem majoritate stabilă”, a adăugat Ştef.

La rândul său, preşedintele UDMR Satu Mare, Pataki Csaba, a declarat că în Păulești nu s-a putut realiza alianța UDMR-USL deoarece consilierii maghiari au o problemă cu persoana propusă de USL, după ce în campania electorală au fost provocate “răni” de cele două părți.

 

 

8 comentarii

 1. cetateanu de rand Răspunde

  un cetatean MAGHIAR CU DOMICILIUL IN UNGARIA, VICEPRESEDINTELELE CONSILIULUI JUDETEAN SATU MARE, VA FACE NAVETA CU MASINA CONSILIULUI JUDETEAN SATU MARE IN UNGARIA.

  • satmarean Răspunde

   Corect ar fi sa faca naveta cu masina proprietate personala.

  • eminescu Răspunde

   se apropie 2018 si trece 100 de ani de prada in transilvania si se rescriu hotarele de 1100de ani hotare documentate cu acte in regula stau marturie cetatile de pe arcul carpatic si cultura unei natiuni care ne a ajutat sa iesim din obscuritate

 2. cocojumbo Răspunde

  domnul riedl locuieste in ungariaaaaaa? seriooooos? la fel si citi alti satmareeeeeniiii? eu cred ca si stef are macar o casuta in ungaria.

 3. Soso Răspunde

  @cocojambo: eu nu cred ce crezi tu. Boule!

 4. eminescu Răspunde

  se apropie 2018 si trece 100 de ani de prada in transilvania si se rescriu hotarele de 1100de ani hotare documentate cu acte in regula stau marturie cetatile de pe arcul carpatic si cultura unei natiuni care ne a ajutat sa iesim din obscuritate
  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.