Ultima actualizare: azi, 11:08
Locale

Senatorul Valer Marian solicită Consiliului Judeţean să verifice starea drumurilor

Valer Marian

Senatorul Valer Marian

Senatorul Valer Marian a transmis astăzi un comunicat de presă prin care solicită Consiliului Judeţean Satu Mare să verifice starea drumurilor din mai multe localităţi. Redăm în continuare comunicatul:

 

Solicit conducerii Consiliului Judeţean Satu Mare să verifice starea drumurilor din localităţile mai îndepărtate sau mai mărginaşe din judeţul Satu Mare şi să sprijine repararea acestora prin asfaltare sau prin pietruire. Nu este admisibil ca în sate ca Dacia, Traian, Decebal, Horea, Ianculeşti ş.a. să nu fie măcar pietruite drumurile, în timp ce în satele cu populaţie maghiară au fost asfaltate toate drumurile, pe alocuri inclusiv drumuri agricole sau forestiere.

          Solicit Instituţiei Prefectului Judeţului Satu Mare ca, împreună cu Inspectoratul Judeţean de Poliţie, Direcţia Silvică, Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic şi de Vânătoare şi Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, să verifice legalitatea constituirii şi funcţionării tuturor ocoalelor silvice private şi a fondurilor private de vânătoare din judeţul Satu Mare, întrucât există indicii că unele au fost constituite în baza unor acte sau semnături false ori că au acaparat parcele forestiere sau de vânătoare prin manopere dolosive.

          Solicit Primăriei Municipiului Satu Mare ca, împreună cu Inspectoratul Judeţean de Poliţie, Poliţia Locală, Garda Financiară, Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor şi Serviciul de Metrologie, să verifice activitatea agenţilor economici din pieţele agroalimentare pentru a elimina mafiile ţigănească, arăbească, turcească ş.a. şi a face loc producătorilor agricoli autentici din judeţul nostru şi din restul ţării.

          Solicit Curţii de Conturi Satu Mare, chiar dacă este de extracţie portocalie, să nu-i menajeze şi să nu-i favorizeze pe primarii PDL, fiind informat că asupra inspectorilor care au controlat Primăria comunei Botiz au fost exercitate presiuni pentru a nu consemna anumite neregului în procesul verbal de constatare.

          Solicit Parchetului, DNA, DIICOT şi Inspectoratului Judeţean de Poliţie să urgenteze cercetările în cauzele privind contrabanda organizată cu ţigări, fraude şi evaziuni mari, inclusiv cu firme fantome din Ungaria sau Ucraina (Gama&Gama, Solitarius, Barta Ati ş.a.), privatizările, intabulările şi afacerile frauduloase de la hotelul Dacia (inclusiv intabularea frauduloasă a Filarmonicii), restaurantul Mioriţa, hotelul Someşul şi hotelul Astoria.

          Solicit conducerii Direcţiei Judeţene Satu Mare a SRI să-şi concentreze resursele umane şi financiare pe monitorizarea persoanelor care pun cu adevărat în pericol siguranţa naţională ori au legături cu crima organizată autohtonă sau transfrontalieră. Este ultimul avertisment; în cazul în care vor continua cu acte de poliţie politică, nu le mai garantăm siguranţa instituţională sau personală.

          Solicit şefilor Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi şi Serviciului Judeţean al Poliţiei de Frontieră să demisioneze până în data de 1 martie 2013, pentru management defectuos, servilism politic şi implicare în activităţi de corupţie, de fraudă sau de contrabandă. În caz contrar, voi adresa interpelări în acest sens ministrului de Interne, voi depune sesizări penale la DNA şi DIICOT şi le voi oferi câteva pagini de publicitate în presa centrală şi locală.

Satu Mare, 24.02.2013                                                 Senator

                                                                                             Valer Marian

 

10 comentarii

 1. Misu Răspunde

  In sfarsit Valer Marian a relaizat ca STEF si GOVOR sunt corupti! oare de ce nu ne-a vorbit si despre TEHNIC ASIST si jaful care se intampla la Spitalul Judetean, unde GOVOR vinde posturi pe mii de euro si incaseaza procente de bani importante din lucrarile executate. Oare cand o sa se sesizeze DNA?

  • pesedist Răspunde

   In sfarsit,v-ati uitat unde trebuie, domnule senator!
   Nu uitati ca la spital si pe la toate institutiile publice, Stef si-a pus firma de paza, Folda Security, adica lupul paza la oi! Ar fi bine sa nu uitati de oameniiimpusi de Stef: Babut Domuta Dan, Marusca Marcel la AJOFM, Sulea la Aeroport,Ardelean la muzeu,Roman la ISJ si de alti indivizi ce nu-si merita locul in sistem. Domnule senator,toti acesti indivizi pe care-i recomanda doar clientelismul politic si obedienta fata de Stef si Silaghi trebuie schimbati!

 2. lia Răspunde

  sa intelegem sa daca nu se conformeaza dispozitiilor nebunului, urmeaza sa fie tarati prin ziare . Santaj curat! N-u oti fi auzit despre Gazeta de Cluj, pionierii santajului in presa, care si bat tribunalele??

 3. karcsi Răspunde

  cand vom auzi si despre jaful lui dominium ???sau acest subiect e tabu? a primit aproape 2 milioane de euro de la primaria carei pentru o renovare de cladire….de la primarul cu salarul taiat pentru datorii de la cele 4 firme falimentate…

 4. CAR Răspunde

  Cand v om auzi de cercetari in cazul subprefectului SASU care a castigat licitatiile de consultanta la primarii pdl care au trecut la pnl peste 6 miliarde de lei vechii?

 5. vacaru Răspunde

  Toate drumurile sunt proaste. Spre micula, spre viile satu mare, spre lazuri totul este praf. Drumurile nu-s pe etnii cun crede capul tau. Ele nu trebuie verificate, ci trebuie reparate, dar nu de tehnic asist(firma lui govor, parca n-ai sti)si nici de pop stelica care nu stie nimic( evident nici constructii de drumuri). Au trecut 9 luni de guvernare locala si guvernamentala si NU s-a facut nimic dar absolut nimic. Sa nu va plangeti de vechea mostenire si de lipsa banilor ca NU tine vrajala. Gaz scump, apa scumpa, lumina scumpa, impozit marit; ce se intampla: discutii despre regiuni, despre constitutie, bla, bla, bla. Intrebare: ai primit raspuns la scrisoarea catre Ponta? Sa nu uit drumul spre satmarel este catastrofal ; cei mai pacaliti votanti ai lui coica au fost locuitorii din satmarel.

 6. ungur bulan Răspunde

  I-ai mai trimis SMS la Ponta sa te bage in seama?

 7. UDMR Răspunde

  Drumul spre cionchesti viile satu mare a fost asfaltat in vremea lui Ceausescu.

 8. ivan cel groaznic Răspunde

  tot ce spune asta este santaj curat.De ce nu il da nimeni in judecata.Ameninta,santajeaza,doar a lui sunt buni,curat murdar

 9. DOREL Răspunde

  acum sa vede-ti cum se repara drumurile………pe hartie, vesnica problema lipsa banilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.