Ultima actualizare: ieri, 21:49
spargator masini
Locale

Spărgători de maşini, prinşi în flagrant

Doi tineri sătmăreni au fost reţinuţi pentru 24 de ore pentru comiterea mai multor infracţiuni de furt din autoturisme, după ce au fost surprinşi în flagrant de poliţiştii de siguranţă publică, în timp ce sustrăgeau bunuri dintr-o maşină parcată pe Strada Fântânele din municipiu. 

spargator masini

Spărgător de masini

În cursul nopţii trecute, poliţiştii de ordine publică, aflaţi în patrulare în respectiva zonă, i-au depistat pe Alvaro M., de 18 ani, din Corod, şi Ardpad G., de 22 de ani, din Amaţi, tocmai în momentul în care sustrăgeau bunuri din autoturism. Tinerii au spart cu o piatră geamul portierei din faţă şi au sustras acte şi carduri, prejudiciul cauzat ridicându-se la suma de 400 lei. Mai mult, poliţiştii au stabilit că în cursul aceleiaşi nopţi, tinerii au mai comis o altă infracţiune de furt dintr-o maşină parcată pe Strada Ambudului, în acest caz prejudiciul fiind de 600 lei.

Ancheta a fost preluată de poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale, care au extins cercetările, rezultând că cei doi suspecţi au mai comis alte 4 infracţiuni de furt, tot din autoturisme, sustrăgând un laptop şi alte bunuri, evaluate la aproximativ 4.000 lei.

Cercetările sunt în curs de desfăşurare la acest moment, pentru probarea întregii activităţi infracţionale a celor doi suspecţi, urmând ca în cursul zilei de azi să fie prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Pentru a nu cădea victimă hoţilor din autoturisme poliţiştii recomandă sătmărenilor să nu lase în maşina parcată bunuri de valoare, aparatură electronică, sau sume de bani. Nu lăsaţi niciodată în maşină actele autoturismului, iar obiceiul de a încuia în torpedo banii nu este în nici un caz o metodă de protecţie, din contră atrage atenţia infractorilor.

Când părăsiţi autoturismul, chiar şi pentru un minut, nu vă zgârciţi cu timpul dumneavoastră şi asiguraţi portierele, indicat ar fi să cuplaţi şi sistemului de alarmă. Nu parcaţi autoturismul în zone neiluminate, la adăpostul întunericului, hoţii pot acţiona nestingheriţi !

Apelaţi de îndată numărul de urgenţă 112, dacă aţi fost victima ori martorul unui furt din auto, sau apelaţi la prima patrulă de poliţie întâlnită !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.