Ultima actualizare: ieri, 21:29
Ziua Internationala a Limbii Materne, Carei
Locale

Ziua Internaţională a Limbii Materne sărbătorită la Carei printr-un concurs de recitări

Ziua Internationala a Limbii Materne, Carei

Ziua Internaţională a Limbii Materne, Carei

Direcţia de Cultură din cadrul Primăriei Carei organizează în 21 februarie 2013, cu ocazia Zilei Internaţionale a Limbii Materne, un concurs de recitări în limbile română, maghiară și germană. Premiile vor consta în diplome și cărți.

Concursul are ca scop promovarea poeziei universale în rândul tinerilor, cunoașterea reciprocă a valorilor literaturii române, maghiare și germane precum și exprimarea acestora prin intermediul limbii materne.

Recitările se vor desfăşura pe trei categorii:

  1. Secția română: vor fi recitate în limba română poezii aparținând unor renumiți poeți maghiari sau germani, traduse în limba română (de exemplu: poezie de Ady Endre în limba română)
  2. Secția maghiară: vor fi recitate în limba maghiară poezii aparținând unor renumiți poeți români sau germani, traduse în limba maghiară (de exemplu: poezie de Lucian Blaga în limba maghiară)
  3. Secția germană: vor fi recitate în limba germană poezii aparținând unor renumiți poeți români sau maghiari, traduse în limba germană ( de exemplu: poezie de Eminescu tradusă în limba germană)

Evenimentul se va desfăşura de la ora 17.00 în Sala Cavalerilor din Castel.

Termenul limită de înscriere este 18 februarie 2013, ora 15.00. Înscrierea se face la Direcţia de Cultură din castel (sala 26) de luni până vineri, între orele 10.00 şi 14.00 sau prin e-mail la adresa [email protected]. Informaţii suplimentare se pot obţine la numărul de telefon 0261-861-481.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
inundare twrenuri, paraul Tarna Mare
Pârâul Tarna Mare a inundat mai multe terenuri

În cursul zilei de ieri, 3 februarie 2013, pe pârâul Tarna Mare, aval de localitatea Bocicău şi amonte de frontiera...

Închide