Ultima actualizare: azi, 18:14
patrula politie
Locale

170 de poliţişti sătmăreni şi peste 70 de jandarmi, la datorie de Sărbătorile Pascale Catolice

patrula politieÎn perioada Sfintelor Sărbători ale Paştelui Catolic, poliţiştii sătmăreni vor fi la datorie pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice, precum şi pentru prevenirea oricăror fapte antisociale.

 În zilele de 30 şi 31 martie 2013, în perioada Sfintelor Sărbători ale Paştelui Catolic, 170 de poliţişti vor acţiona pentru îndeplinirea responsabilităţilor necesare asigurării unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică.

Poliţişti de ordine publică, rutieri şi din alte structuri vor fi la datorie, în cadrul dispozitivelor suplimentare instituite în zonele lăcaşurilor de cult sau de desfăşurare a manifestărilor publice circumscrise acestor sărbători.

 

Poliţia Română vă recomandă :

Apropierea sărbătoririi Paştelui Catolic constituie un prilej de bucurii şi emoţii. Cu această ocazie, cetăţenii îşi programează atât cumpărături, cât şi deplasări de la domiciliu, în minivacanţe sau vizite la prieteni ori rude.

Pentru ca petrecerea sărbătorilor să fie liniştită şi fericită, Poliţia Română vă recomandă să aveţi în vedere un minim de măsuri de autoprotecţie.

La cumpărături:

Manifestaţi prudenţă în magazinele aglomerate, supravegheaţi-vă geanta şi nu o plasaţi în coşul de cumpărături de unde poate fi sustrasă cu uşurinţă!

Nu luaţi asupra dvs. sume mari de bani ci doar necesarul pentru cumpărăturile planificate în acea zi!

Când este posibil, folosiţi cardul pentru cumpărături!

Păstraţi banii în geantă, borsetă sau într-un buzunar inaccesibil şi nu în sacoşa de cumpărături sau în buzunarul de la spatele pantalonilor!

Când sunteţi împins în aglomeraţie, verificaţi-vă imediat buzunarul cu bani sau geanta, pentru a fi siguri că nu sunteţi victima unei înscenări a unui hoţ!

Când achitaţi diferite bunuri, nu scoateţi tot teancul de bani ci numai suma necesară plăţii contravalorii acestora!

Obiectele tentante (telefoane mobile, lap-top-uri, genţi, pungi de cadouri), lăsate la vedere în maşină, pot reprezenta adevărate „cadouri” pentru hoţi!

În cazul în care plecaţi de la domiciliu, indiferent de perioada în care lipsiţi, pentru ca revenirea să vă fie lipsită de surprize neplăcute, nu neglijaţi următoarele aspecte:

Rugaţi un vecin de încredere să ţină sub observaţie casa şi să anunţe imediat poliţia dacă observă o persoană suspectă care staţionează fără motiv în faţa uşii sau care încearcă să descuie uşa! Spuneţi numai persoanelor de încredere când plecaţi de acasă pentru mai multe zile!

Închideţi şi asiguraţi la plecare toate uşile şi geamurile casei, uşa de la balcon, geamul de aerisire de la baie!

Obiectele de valoare mare şi volum mic sau banii lichizi vor fi întotdeauna în atenţia infractorilor, deci nu le lăsaţi în locuinţă.

În noaptea de Înviere:

Evitaţi persoanele turbulente sau în stare de ebrietate, străzile cu baruri şi terase unde se consumă alcool şi sunt adunate persoanele gălăgioase!

Nu lăsaţi copiii nesupravegheaţi şi nu le permiteţi să consume alcool!

Evitaţi afişarea cu bijuterii ori sume mari de bani şi nu faceţi referiri la bunurile de valoare pe care le aveţi asupra dumneavoastră!

Alegeţi drumurile intens circulate, luminate şi evitaţi zonele în construcţie, parcurile pustii şi străzile lăturalnice!

Deplasaţi-vă în grup şi nu răspundeţi la provocările altor persoane;

Nu acceptaţi compania persoanelor necunoscute.

Dacă sunteţi abordaţi de diferite persoane, care, vă solicită nejustificat sume de bani ori bunuri, ca plată pentru presupuse servicii (deratizare, colectarea gunoiului menajer), nu daţi curs unor astfel de solicitări.

 Pentru orice infracţiune la care sunteţi victimă sau martor, apelaţi numărul unic de urgenţă 112!

 

Conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare urează tuturor sătmărenilor care serbează Paştele Catolic, Sărbători Fericite, petrecute cu bucurie şi tihnă alături de cei dragi !  Pentru liniştea Dumneavoastră vom fi la datorie, pregătiţi să acţionăm atunci când vreun incident riscă să perturbe ordinea publică.

           

Peste 70 de jandarmi angrenaţi în asigurarea ordinii publice la  sărbătoarea  Paştelui Catolic

 Jandarmii sătmăreni vor fi angrenaţi la sfârşitul acestei săptămâni, în misiuni de asigurare a ordinii publice la nivelul judeţului în aria de competenţă, dar şi a municipiului Satu Mare.

În zilele de  30 şi 31 martie a.c, peste 70 de jandarmi vor executa misiuni de asigurare şi menţinere a unui climat de ordine şi siguranţă publică, cu prilejul sărbătorii Paştelui Catolic atât în municipiul Satu Mare, cât şi în oraşele Carei, Negreşti şi Tăşnad, dar şi în zona de competenţă a  Grupei Supraveghere şi Ordine Publică Beltiug.

În perioada 31 martie- 5 aprilie a.c, jandarmii vor executa misiuni de asigurare şi menţinere a unui climat de ordine şi siguranţă publică pe timpul  fazei naţionale a Olimpiadei de Fizică, ce se va desfăşurată în municipiul nostru.

Pentru ca aceste evenimente să se desfăşoare în condiţii de siguranţă, patrulele Jandarmeriei vor fi prezente în mijlocul cetăţenilor 24 de ore din 24, prin misiunile executate urmărindu-se soluţionarea în mod operativ a sesizărilor primite.

Jandarmii sătmăreni vor desfăşura individual, dar şi în cooperare  cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Satu Mare, o serie de misiuni specifice  pentru prevenirea infracţionalităţii şi stabillirea unui climat de ordine şi siguranţă publică. Echipajele de jandarmi vor acţiona cu preponderenţă pentru prevenirea apariţiei unor incidente sau stări tensionate, dar şi pentru depistarea persoanelor care săvârşesc fapte contravenţionale sau penale.

 

În prag de sărbători, Jandarmeria Satu Mare  adresează tuturor sătmărenilor  care sărbătoresc Paştele, gânduri bune, urări de sănătate, linişte sufletească şi bucurii alături de cei dragi şi apropiaţi!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Claudiu Mondici este noul inspector școlar general adjunct

Mondici a fost numit inspector școlar general adjunct, după ce Viorel Solschi și-a demisia, la solicitarea senatorului Valer Marian, care...

Închide