Ultima actualizare: azi, 21:22
Locale

Acțiune de amploare DIICOT. Percheziții și la Satu Mare

mascati_diicotProcurorii DIICOT efectuează percheziții pe raza județului Satu Mare, în cadrul unei acțiuni ample desfășurată în mai multe județe din țară și străinătate, în vederea destructurării unei rețele internaționale, specializată în infracțiuni cu instrumente de plată electronică, prejudiciul provocat fiind de peste 2 milioane de euro.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul B.C.C.O. Piteşti  şi IGPR – DCCI,  efectuează un număr de 85 de percheziţii domiciliare pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Ilfov, Vâlcea, Vrancea, Braşov, Constanţa, Olt, Sălaj, Cluj şi Suceava, Brăila, Galaţi, Giurgiu, Hunedoara, Iaşi, Neamţ, Satu-Mare.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, acţiunea vizează destructurarea unor grupuri infracţional organizate transfrontaliere, specializate în  săvârşirea infracţiunilor de acces fără drept la un sistem informatic, deţinere de echipamente în vederea falsificării şi  falsificarea de instrumente de plată electronică, punerea în circulaţie de instrumente de plată falsificate şi efectuarea de operaţiuni frauduloase cu instrumente de plată electronică.

Simultan cu acţiunea declanşată de procurorii D.I.I.C.O.T., la solicitarea acestora, sunt efectuate percheziţii domiciliare şi pe teritoriile Germaniei, Marii Britanii, S.U.A. şi Republicii Dominicane.

Grupările vizate de către acţiunea D.I.I.C.O.T. sunt constituite din peste 100 de persoane, iar liderii au fost identificaţi ca fiind Gheară Constantin, zis Tică, 53 de ani, Ursu Romeo, zis Boenică,  45 de ani, Ghiuri Lucian zis Piticu, 45 de ani,  şi Şerban Relu, 57 de ani.

În fapt, se reţine că, sub coordonarea acestora, membrii grupărilor au confecţionat  aparatură de skimming, echipamentele fiind ulterior utilizate în vederea copierii datelor de identificare a mijloacelor de plată electronică utilizate la diferite terminale ATM sau POS –uri, aflate pe teritoriile următoarelor state: Germania, Spania, Elveţia, Portugalia, Franţa, Marea Britanie, Ecuador, Columbia, Austria.

Datele de identificare copiate erau folosite  pentru falsificarea unor mijloace de plată electronică, utilizate ulterior pentru  retragerea unor sume substanţiale de bani, pe teritoriile  Republicii Dominicane, S.U.A., Japoniei, Iordaniei şi  Nepalului.

Valoarea prejudiciului cauzat prin activitatea infracţională depăşeşte suma de 2.000.000 Euro.

La sediul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală vor fi conduse 70 de persoane în vederea audierii, urmând ca după finalizarea audierilor să fie dispuse măsurile legale faţă de învinuiţi.

Procurorii D.I.I.C.O.T. au cooperat în instrumentarea cauzei cu Eurojust şi Europol precum şi cu autorităţile judiciare din Germania, Spania, Marea Britanie, Elveţia şi Portugalia.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul lucrătorilor din cadrul  Jandarmeriei Române.

Suportul  tehnic şi informativ a fost asigurat de către SRI, DOS şi DGIPI.

Un comentariu

  1. attila Răspunde

    ii asteptam si la primaria CAREI daca au curaj sau stiinta sa se descurce printre mormanele de nereguli girate de tulipanii sefi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
CSM Satu Mare bate pe Sepsi Sfântu Gheorghe și termină pe III sezonul regulat

CSM Satu Mare reușește o victorie importantă în ultimul meci din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet feminin, învingând...

Închide